- Jeg er mer nervøs før United Bakeries cup enn jeg var før rittet i dag. Det var sinnsykt bra stemning i dag, og mange som kunne navnet mitt. Kom igjen Fagerli!, ropte de.  Jeg hadde det skikkelige gøy. Når du ikke er nervøs, driter i alle rundt deg og sykler det som om det er en tempo går det mye lettere, fortalte Ole Christian Fagerli like etter målgang. 

TUNG DAG: Ola Kjøren var skuffa etter VM-rittet. Han hadde en dårlig dag. Foto: Øyvind Aas
Annonse

TUNG DAG: Ola Kjøren var skuffa etter VM-rittet. Han hadde en dårlig dag. Foto: Øyvind Aas

Landslagsmekanikeren endte på en knallsterk 52. plass.

- Jeg hadde ikke satt penga på plasseringen min i dag. I dag hadde jeg en bra dag, og da skulle jeg gjerne stått lenger foran. Førsterunden var rævva, jeg måtte løpe mye. Men sånn er det når en ikke sykler ritt. Det er kult når man har stått i langesonen hele året, og sett på de jeg i dag skulle konkurrere mot. Plutselig var jeg midt i mellom dem. Det er ikke noe moro å bli slått av han som har stått å vaska sykkelen din. Jeg synes veldig synd på Ola i dag. På en god dag kunne han klart topp 50.

Fagerli strålte av begeistring for VM på hjemmebane.

- Arrangementet går med underskudd, men det er det verdt! Flesteparten av de norske er ikke bedre enn det de har vist i helgen. Gunn-Rita er god nok til å sykle bedre enn hun gjorde, og det er også Heidi. Edvard ble syk, så det teller ikke helt. Men alle synes det er dritmorro å sykle her i dag. De gleder seg til ny sesong, og det er det ikke ofte de sier i september. Det blir nok mange som trener hardt nå utover høsten. Det er det som er faren. 

Ole Christian syklet på en Scott Spark 29er med senkepinne.

- Sykkelen var helt rå, og setepinnen var helt konge. Jeg hadde godt skikkelig på trynet hvis jeg ikke hadde senket sete i utforkjøringene. Når en mister kontrollen med høyt setet klarer en ikke hente seg inn igjen etter feil, og feil gjør man. 

Fagerli har mye erfaring med verdenscupritt i utlandet. Han mener løypa i Hafjell er noe for seg selv.

- Det er mange world cups som er enklere enn denne. Dette er faktisk en av de hardeste jeg har kjørt. Bakkene er lange og harde, og når man er på toppen er utforkjøringene så tekniske at er man på rødt da så er det vanskelig. 

Mye av grunnen til at Fagerli gjorde det så bra er at han unngikk uhell. Han har noen tips til sine konkurrenter på den fronten. 

- De andre kjører der det er verst hele veien, uten at det går så mye fortere. I stedet for å legge seg litt ut og så inn igjen klinker de rett inn i steiner. Da går det gæernt til slutt!

OVERRASKET: Ole Christian Fagerli overrasket seg selv med å ha skikkelig gode bein. Foto: Øyvind Aas

OVERRASKET: Ole Christian Fagerli overrasket seg selv med å ha skikkelig gode bein. Foto: Øyvind Aas

Fagerli publiserte denne oppdateringen på facebook kort tid etter målgang:

Takk så hjertelig mye for all støtte rundt løypa i dag. Imponert over hvor mange som faktisk kunne navnet mitt. Dagen i dag har vært fantastisk fra start til slutt. I et ritt hvor jeg bare skulle være med for moro og med plass sist på start kjører jeg mitt beste internasjonale ritt noen gang (world cup eller VM). Angrer i ettertid på at jeg ikke kjørte hardere i starten, men jeg viste faktisk ikke t formen var så bra. Kjørte meg jevnt og trutt opp til 52 plass i VM. Det i ett år hvor jeg har kjørt 2 UB cup, 2 Norgescup og ett NM. Det er jeg sjukt happy med.

BEST I NORDEN: Matthias Wengelin stod for den beste nordiske prestasjonen i VM-rittet med en 32. plass.

BEST I NORDEN: Matthias Wengelin stod for den beste nordiske prestasjonen i VM-rittet med en 35. plass.