Etter bestetid i gjennomkjøringen lørdag er regjerende verdensmester Greg Minnaar det nærmeste en kommer en favoritt i herrenes utfor. Sør-afrikaneren på Santa Cruz Syndicate tok sitt første VM-gull for ti år siden, og er alltid å se i toppen. Minnaar er en av de mest komplette rytterne i utforsirkuset. Han har en vanvittig fysikk, har kreative sporvalg, gjør sjelden feil og kan vinne uansett løype.

samhill
GIRTH FROM PERTH: Sam Hill er en heit kandidat til medalje i Hafjell.
Annonse

GIRTH FROM PERTH: Sam Hill er en publikumsfavoritt. Foto: Sven Martin

En annen ringrev som viser gode takter for tiden er tidligere verdensmester Sam Hill. The Thunder from Down Under er kjent for utradisjonelle sporvalg, og har vært svært hemmelighetsfull på linjevalgene i Hafjells mange steinrøyser. The Girth from Perth vant forrige verdenscup i Meribel. Det er knyttet stor spenning til hva Hillminator kan komme opp med søndag.

gwinner
GWINNER TAKES IT ALL: Aaron Gwin syklet sakte i gjenomkjøringen. Han har garantert mer inne.

GWINNER TAKES IT ALL: Aaron Gwin ga nok ikke alt i gjenomkjøringen. Han har garantert mer inne. Foto: Snorre Veggan

Aaron “the Missionary Man” Gwin var ikke særlig rask på gjennomkjøringen, uten at det trenger å tillegges særlig vekt. Amerikaneren har garantert mye mer å gå på. The Gwinner dominerte verdenscupen i 2011 og 2012. I år vant han første verdenscupritt i Pietermaritzburg i Sør Afrika. Specialized Factory Racing-rytteren jakter ennå sin første gullmedalje i VM.

gee
VINNERSKALLE: Gee Atherton tryna fra pallplass på Hafjell i fjor, og er sugen på revansje.

VINNERSKALLE: Gee Atherton tryna fra pallplass på Hafjell i fjor, og er garantert sugen på revansje. Foto: Snorre Veggan

Tidligere verdensmester Gee Atherton er alltid en mann å se opp for. Briten på GT Factory Racing mistet verdenscupen sammenlagt på Hafjell i fjor, etter en skikkelig smell i Råbølstien. Treet hvor vinnerskallen plantet skallen er merket med “the Gee spot”.

ratboy
ROTTEGUTT: Josh Bryceland har ikke det mest flatterende kallenavnet. Briten har en avslappet holdning til rittsykling, men er likevel seriøs nok til å vinne verdenscupen.

ROTTEGUTT: Josh Bryceland har ikke det mest flatterende kallenavnet. Briten har en avslappet holdning til rittsykling, men er likevel seriøs nok til å vinne verdenscupen. Foto: Øyvind Aas

Britene gjør det skarpt for tiden. Josh “Ratboy” Bryceland er læregutten til Steve “Sheffield Steel” Peat og Greg Minnaar i Santa Cruz Syndicate. I år er det derimot rottegutten som er den store stjernen, etter at han vant sitt første verdenscupritt og senere verdenscupen sammenlagt. Bryceland er utforsportens rockestjerne, og ser riktig så barsk ut med sine lange sorte krøller.

dannyhart
TUCKED IN: Danny Hart trives godt på Hafjell. Tar han sitt andre VM-gull?

TUCKED IN: Danny Hart gjør seg liten på høyhastighetspartiet i Hafjell. Briten trives godt på Hafjell, og kan ta sitt andre VM-gull. Foto: Sven Martin

Vi fortsetter med britene. Danny Hart på Giant kom som et skudd med VM-gull i 2011 i den superbratte og krevende løypen i Champery. Unggutten trives best i bratt terreng, og har prestert bra i Hafjell tidligere. For Danny er det alltid vinn eller forsvinn. Holder han seg på sykkelen er det gode muligheter for medalje.

Aldri et utfor-VM uten overraskende resultater fra unge ryttere. Troy Brosnan er to ganger tidligere juniorverdensmester fra 2010 og 2011. Siden den gang har han få toppresultater før seieren i Fort William i år. Franske Loic Bruni er bare 20 år gammel, men er rask nok for gull.

terjenylende
RASK NORDMANN: Terje Nylende

RASK MANN: Terje Nylende ble nummer 45 i sist verdenscupritt i Meribel, og kan sykle fort i VM. Foto: Snorre Veggan

Norge stiller med seks ryttere lørdag. Disse nummerplatene bør dere se etter: Isak Leivsson nummer 47, Terje Nylende nummer 70, Zakarias Blom Johansen 62, Lars Vatnebryn Sandviken nummer 82, Niclas Andersen 91 og Snorre Setrom nummer 105. 

zakka
RASK MANN 2: Zakarias Blom Johansen. Foto: Snorre Veggan.

RASK MANN 2: Zakarias "Zakka" Blom Johansen. Foto: Snorre Veggan

Søta bror må også heies frem. Robin Wallner har startnummer 42, Niklas Wallner 92 og Alexander Kangas nr. 86.  

robinwallner
SØTA BROR: Robin Wallner er Sveriges største håp.

SØTA BROR: Robin Wallner er svenskenes største håp. Foto: Sven Martin

Vi gleder oss!!!