Årets UCI sprint-VM/ Eliminator World Championships (XCE) arrangeres i Leuven i Belgia 23. august. 

Norge har lenge hatt flere utøvere som har hevdet seg godt i sprint, spesielt på damesiden. Ingrid Sofie Bøe Jacobsen vant sprint-verdenscupen sammenlagt i 2018 og tok sølv i sprint-VM i 2015 i tillegg til en rekke pallplasseringer i verdenscupen de siste åra. Anna Stray Rongve har også levert gode resultater i sprint-mesterskap, inkludert en fjerdeplass under VM i Kina i 2018, hennes første store mesterskap, samt at Torjus Bern Hansen vant en verdenscuprunde i 2017. 

Sprint-VM 2020 arrangeres av organisasjonen City Mountain Bike for UCI. Første gang var i fjor. City Mountain Bike organiserer og arrangeres også verdenscupen i sprint for UCI. Første runde i verdenscupen går i Dubai 6 mars. Det er totalt åtte runder i verdenscupen, der VM i Leuven er en av dem. 

I fjor var det Waregem i Belgia som var vertskap for UCI sprint-VM. Da var Anna Stray Rongve beste norske på 10. plass

Fra før er det klart at UCI rundbane-VM 2020 arrangeres i Albstadt i Tyskland 25. til 28. juni. Maraton-VM arrangeres i år 20.oktober i Sakarya i Tyrkia. Se også vår store rittoversikt med høydepunktene for 2020

Dette er sprint eliminator (XCE)

UCI gren under terrengsykling

Sprint/eliminator ritt arrangeres ofte i urbant terreng som parker og offentlige anlegg.

Konkurransene starter med en innledende prolog der rytterne sykler en og en, og påfølgende heat med fire ryttere der de to beste går videre til neste heat og til slutt finalen.

Verdenscupen og VM arrangeres av organisasjonen City Mountainbike, for UCI