Landslagsleder Eddy Storsæter Knudsen har tatt ut to juniorer til både i Val di Sole i Italia 27 august og verdensmesterskapet i Australia i september. Tre U23-ryttere sykler verdenscupavslutningen mens to av dem også sykler VM. Gunn-Rita Dahle Flesjå sykler både verdenscupavslutningen og VM.

Mer fokus på det mentale
For Jørgen Anmarkrud er uttaket en stor bonus etter debutsesongen i juniorklassen, men ikke uventet.

Annonse

– Jeg visste hva jeg måtte prestere for å bli tatt ut, så det kom ikke som noe sjokk. Men å bli tatt ut til VM er kult, sier førsteårsjunioren, som ble beste norske under EM i slutten av juli.

– Jeg tar denne turen som erfaring mot neste år VM og sesong. Jeg kommer til å gi alt for å kjempe i toppen. Det kan være nyttig å se hva jeg må trene på for å sykle fra de beste. Men å få reise med disse gutta er kult i seg selv, så jeg har ikke større forventninger enn at jeg skal kjøre det jeg er god for, sier han, og legger til at han vil forberede seg på samme måte som til EM.

– Men jeg vil ha litt mer fokus på det mentale.

Tobias Johannessen debuterte i junior-VM med bronse i fjor, og har prestert blant de beste i Europa hele sesongen.

– VM er det største rittet vi juniorer kan være med på. I tillegg får man den opplevelsen som følger med. I år går mesterskapet i Australia og jeg gleder meg enormt. Gjengen som reiser på tur er også helt konge, så det blir gøy, sier Johannessen.

Store forventninger fra landslagssjefen
Knudsen Storsæter har også store forventninger til U23-gutta. 

– Forventningene til mesterskap er høye på bakgrunn av prestasjonene så langt i sesongen. Vi har vist at vi har ryttere som kan være med å kjempe om medaljer i mesterskap. Fokuset ligger imidlertid på å optimalisere forberedelsene så godt som rå er. Utøverne har er godt i rute og har fått lagt et lagt et godt grunnlag inn mot siste del av sesongen og det vi nå skal ut i. Vi håper og tror vi skal reise hjem fra de neste to oppgavene med stolthet over hva vi har utrettet, men som vi vet i idrett vi har ingen garantier, men vi skal gi alt, sier Knudsen Storsæter.

Petter Fagerhaug åpnet sesongen med seier i første verdenscuprittet i mai. Han er for tida ranket som nummer tre i verden i U23-klassen, men lå lenge på førsteplass.

– VM blir årets største ritt, samt at jeg skal gjøre alt for å avslutte verdenscupen slik jeg startet den. Jeg føler at jeg vet hva som skal til for å prestere maks, og tror det er to gode ritt i vente, sier Fagerhaug. 

Norge startet sesongen på 36. plass i nasjonsrankingen, men har i løpet av sommeren klatret til nummer 23.

Gunn-Rita Dahle Flesjå tok bronse i maraton-VM i juni og bronse i EM rundbane siste helga i juli, samt at hun har hatt flere pallplasser i verdenscupen denne sesongen.

Saken fortsetter under

Petter Fagerhaug WC Nove Mesto May 20 2017 Bengt Ove Sannes 1400x933 copy
Petter Fagerhaug vant verdenscupåpningen i Tsjekkia i mai. Foto: Bengt Ove Sannes

Petter Fagerhaug vant verdenscupåpningen i Tsjekkia i mai. Foto: Bengt Ove Sannes

Disse sykler verdenscupfinalen i Val di Sole, Italia, 27. august
Junior menn:
Tobias Halland Johannessen, Soon CK
Jørgen Anmarkrud, Konnerud IL Sykkel

U-23 menn:
Petter Fagerhaug, Lillehammer CK
Erik Hægstad, Lillehammer CK
Eskil Evensen-Lie, Kloppa Offroadklubb

Kvinner elite:
Gunn-Rita Dahle Flesjå, Sola CK

Disse sykler VM i Cairns, Australia 5.-10. september
Junior menn:
Tobias Halland Johannessen, Soon CK
Jørgen Anmarkrud, Konnerud IL Sykkel

U-23 menn:
Petter Fagerhaug, Lillehammer CK
Erik Hægstad, Lillehammer CK

Kvinner elite:
Gunn-Rita Dahle Flesjå, Sola CK