– Dette motiverer veldig mye for videre satsing, sa Marit Sveen etter å ha syklet inn til en 15. plass i junior-rittet i rundbane på Hafjell.

– Det er stort å sykle VM på hjemmebane og på andrerunden fikk jeg skikkelige frysninger. Dette var kjempegøy og nå har jeg ikke noe mer å gi. Jeg har gitt alt og er kjempefornøyd med det.

Annonse
FORNØYD: Marit Sveen fikk tatt ut alt og var fornøyd.

FORNØYD: Marit Sveen fikk tatt ut alt og var fornøyd. Foto: Øyvind Aas

Marit Sveen syklet jevnt og solid fra start og klatret oppover listene de tre første rundene av fire. Den fjerde runden sikret hun 15. plassen på god teknisk sykling i den krevende løypa. Mange av jentene måtte av å gå i flere av de verste partiene, men Marit mestret løypa veldig bra.

Danske Malene Degn startet som en kule og tok ledelsen fra start. Ved første runding var hun alene i tet med tre sveitsiske jenter jagende bak. Sveitsiske Nicole Koller lå ett minutt bak etter første runden, men tettet luka opp til Degn i tet på den andre. Etter den tredje runden hadde den fjærlette sveitsiske jenta passert danske Degn. På den siste runden var det mer snakk om å forsvare andre enn å kjempe om seieren. Koller var rett og slett den sterkeste i Hafjell i dag.

VINNER: Sveitsiske Nicole Koller jobbet seg gjennom feltet til en overbevisende seier i jr-vm.

VINNER: Sveitsiske Nicole Koller jobbet seg gjennom feltet til en overbevisende seier i jr-vm. Foto: Øyvind Aas

Anna Gabrielsen kom inn på en bra 23. plass etter en tøff start hvor hun gikk på trynet og slo både setet og styret skeivt, klatret hun stadig oppover i feltet, selv på den siste runden fikk hun plukket en plassering. Hun var godt fornøyd med egen innsats.

Sveitsiske Sina Frei tok bronsemedaljen slik at det ble to medaljer til terrengsykkellandet i Alpene.

For fullstendige resultater se:
Tissottiming.com

PALLEN: Malene Degn sølv, Nicole Koller gull, Sina Frei bronse.

PALLEN: Malene Degn sølv, Nicole Koller gull, Sina Frei bronse. Foto: Øyvind Aas