Gunn-Rita til Terrengsykkelrittet

– Vi har snakket om å kjøre Terrengsykkelrittet i mange år. Det høres bare helt topp ut for oss som liker skog, mark og sti.

Sist oppdatert 28. april 2017 kl 09.51
NYTT LAG: Gunn-Rita Dahle Flesjå er sjef på eget lag i år. Når hun kunne velge selv valgte hun å melde seg på Terrengsykkelrittet. Foto: Privat
NYTT LAG: Gunn-Rita Dahle Flesjå er sjef på eget lag i år. Når hun kunne velge selv valgte hun å melde seg på Terrengsykkelrittet. Foto: Privat

OL-mesteren fra 2004 og tidenes mestvinnende kvinnelige terrengsyklist er i en posisjon i karrieren der hun kan plukke de rittene hun selv ønsker å sykle. I år velger hun å delta på Terrengsykkelrittet. Sesongen forøvrig vil inkludere jakten på en 30. verdenscupseier og VM-medaljer i både rundbane, maraton og tempo på landeveien. Merida-syklisten fra Sandnes er sjef for eget lag i årets sesong og har ingen planer om å trappe ned.

Sunniva Dring vant Terrengsykkelrittet i fjor. Les om det her: – FY FLATE FOR EN LØYPE 

- Det er veldig morsomt å kunne annonsere at OL-vinner og ti ganger verdensmester i terrengsykling Gunn Rita Dahle Flesjå tar turen til Skullerud og Østmarka for å sykle Terrengsykkelrittet. Vi gleder oss til å vise Gunn Rita hva Terrengsykkelrittet og Østmarka har å by på! Sier arrangementsansvarlig i Fri Flyt AS Tonje Sameien.

– Gunn-Rita sykler ikke mange ritt i Norge i årets så vi tenker selvfølgelig at hennes deltakelse er med på å bekrefte oss som et av de mest spennende og viktigste terrengsykkelrittene i Norge, sier Sameien.

–  Det er kjekt å få kjørt et skikkelig terrengritt også her hjemme så vi er spente og nysjerrige. I tillegg så er det mange folk som spør oss om hvordan type ritt vi har her hjemme og da burde vi også kunne uttale oss om de få rittene som er hvor en virkelig får kjørt mye sti, sier Gunn-Rita på vegne av seg selv og Team Merida GunnRita som hennes lag heter i 2017.

– Det blir garantert en stor opplevelse for hele Team Merida GunnRita, sier den populære syklisten.

Den norske terrengsyklisten Gunn Rita Dahle har deltatt i verdenscupen i terrengsykling siden 1993 og har vunnet verdenscupen sammenlagt fire ganger. I 2004 vant hun alle ritt hun stilte opp i, inkludert OL-rittet i Aten. Hun er den eneste terrengsyklisten i verden som både deltok i OL-rittet i Rio og i OL-rittet i Atlanta i 1996.  Hun har 10 VM-gull, 1 OL-gull og er tidenes mestvinnende kvinne i verdenscupen med 29 enkeltseiere i verdenscupen i rundbane. Gunn-Rita Dahle Flesjå er rett og slett verdens største kvinnelige terrengsykkelstjerne.

Terrengsykkelrittet arrangeres for tiende gang i år, den 5. juni, og planleggingen av årets jubileumstrasè er godt i gang. Løypesjef Jon Flydal velger å beholde mange av fjorårets suksesskriterier men har noen overraskelser på lur. 

Les mer om Terrengsykkelrittet på rittets nettsider. 

– Årets utgave, vil ha tradisjonelt Østmarkspreg med mye stein, røtter og svaberg, og vi kommer til å bruke mange av de stiene som har vært med tidligere, men løypa vil bli noen kilometer lengre per runde enn i fjor, sier fersk løypesjef, men veterandeltager Jon Flydal.

Han skal sykle rittet selv og lover at så lite som mulig av løypa skal gå på grus. 

– Det blir ikke noe grusbanking i Terrengsykkelrittet! Gruspartiene vil i hovedsak fungere som et bindeledd mellom stiene og partier for å få i seg litt mat og drikke, sier Flydal.

Det er nettopp lovnaden om stisykling i realt norsk skogsterreng som er en av grunnene til at Gunn-Rita i år har valgt seg ut Terrengsykkelrittet som et av få ritt i den norske sesongen. 

Publisert 28. april 2017 kl 09.51
Sist oppdatert 28. april 2017 kl 09.51
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen