Lover forbedring av Terrengsykkelrittet

Terrengsykkelrittet 2015 ble offer for hardt vær og sabotsje. Nå loves det forbedring i framtiden.

Sist oppdatert: 1. juni 2015 kl 14.37
Terrengsykkelrittet 2015 ble en gjørmete affære. Nå tar man grep for å rydde opp etter slitasjen på marka. Foto: Snorre Veggan
Terrengsykkelrittet 2015 ble en gjørmete affære. Nå tar man grep for å rydde opp etter slitasjen på marka. Foto: Snorre Veggan
Lesetid: 3 minutter

- Vi kommer til å ha en plan B. Tidligere har vi hatt flott vær i forkant av, og under Terrengsykkelrittet, så det har ikke vært et problem. Dersom det skjer igjen til neste år skal vi gjøre nøyere vurderinger på om vi skal avlyse, men også om vi skal endre traseen til stier som tar mindre skade, sier arrangementansvarlig for Terrengsykkelrittet, Anders Kunze Juul-Dam.

Store nedbørsmengder førte til slitasje på stiene i Østmarka, og i etterkant av arrangementet har diskusjonen blusset opp på Terrengsykkel.no sitt forum, og i sosiale medier.

Terrengsykkelrittet 2015 er heftig debattert på vårt forum. Følg diskusjonen her!

Vil rydde opp

Flere av deltakerne mener det var uforsvarlig å avholde sykkelrittet på grunn av slitasjen stiene ble utsatt for da 700 syklister deltok i konkurransen. Kunze Juul-Dam forteller at det ble vurdert i forkant av helga hva man skulle gjøre, og at det også ble vurdert å kutte ned fra to til en runde. Likevel forteller han at fokuset nå er på å gjøre et best mulig arbeid i etterkant av konkurransen.

- Slik været var hadde det vært synlig uansett hva man brukte marka til. Nå er fokuset å gjøre en god jobb med å rydde opp igjen. Vi sår nytt gress der det ble ødelagt, og i samarbeid med Bymiljøetaten i Oslo kommune gjør vi det vi må for at det skal bli pent igjen, sier Kunze Juul-Dam.

Les også: Terrengsykkelrittet i bilder

Les også: Kjøren vant Terrengsykkelrittet

Ødelagt av sabotasje

En av årsakene til slitasjen på marka var at man i år, som i tidligere år, har opplevd sabotasje av løypa kvelden før konkurransen. Som følge av at merkingen ble flyttet syklet flere av syklistene på stier som taklet stisykling dårligere enn de som først var satt opp. Han mener derfør sabotørene bør gå en ekstra runde med seg selv.

- Vi prøvde å gå over så mye vi klarte av løypa, men ettersom den er over tre mil langt var det vanskelig å avdekke alt i forkant. Som regel får de det ikke til, men i år klarte de å ødelegge noe mer. De får de ta på sin egen kappe, og tenke over hva de virkelig vil. De som prøver å ødelegge rittet gjør i realiteten bare mer skade.

Han er i aller høyeste grad åpen for tilbakemelding fra deltakerne, og forteller at rittledelsen håper på det motsatte av sabotørene- at alle skal kunne bruke marka sammen.

- Konstruktiv kritikk er bra. I motsetning til de som saboterer ønsker vi at det skal være plass til alle i marka. Både som går, rir på hester og de som sykler, avslutter Kunze Juul-Dam.

Les også: Jacobsen vant Terrengsykkelrittet

Publisert 1. juni 2015 kl 14.37
Sist oppdatert 1. juni 2015 kl 14.37
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen