Kjøren vant Terrengsykkelrittet

Ola Kjøren var inne over tre minutter foran Henrik Hollingsæter Kippernes etter to lange, kalde og gjørmete runder på Haraløkka.

Sist oppdatert: 30. mai 2015 kl 16.41
OLA KJØREN vant Terrengsykkelrittet 2015 med drøyt tre minutters margin. Foto: Snorre Veggan
OLA KJØREN vant Terrengsykkelrittet 2015 med drøyt tre minutters margin. Foto: Snorre Veggan
Lesetid: 2 minutter

– Dette er årets kuleste seier, sier Ola Kjøren etter målgang, og legger til at rittet glatt kommer inn på hans liste over de fem kaldeste rittopplevelsene i karrieren.

Elitegutta brukte tre kvarter lenger tid enn i fjor: Kjøren fra Stiftstadens SK/Team Milsluker’n tråkket gjennom sine to lange runder på 3:52:19, mens Henrik Hollingsæter Kippernes fra Fræna SK/TREK var inne på 3:55:36. Kippernes vant rittet i fjor på 3:07:16.

Les også: Jacobsen vant Terrengsykkelrittet 

Fire grader, striregn og ekstremt krevende forhold gjorde årets utgave av Terrengsykkelrittet til ekstremsport. Men slikt var fort glemt når seieren var et faktum.

– Terrengsykkelrittet er et løp jeg har hatt lyst til å vinne lenge. Sist jeg kjørte det, punkterte jeg fra seier. Men i dag fungerte sykkelen, og oppsettet og dekkvalget og alt, sier han.

– Den første runden gikk egentlig greit, men på andre runde hatet jeg det hele litt, før jeg prøvde å ta meg sammen. Men rittet tok lenger tid enn jeg hadde forventet, og jeg følte det på slutten. De siste fem-ti kilometerne måtte jeg ta meg sammen skikkelig, for jeg visste ikke om det var 30 sekunder eller to minutter ned til nestemann i løypa, sier Kjøren.

Det viste seg å være over tre minutter til neste.

Krevende forhold
– Det var veldig stor forskjell på første og andre runde. Når tusen sykler kjører gjennom samme løypa blir det som bare var vått første gang til en gjørmesti på neste runde, sier han.

Derfor er Kjøren glad for at han valgte litt grovere dekk enn vanlig.

– Jeg kjørte med Specialized både foran og bak. Bak hadde jeg Fast Track 2.2 med ekstra forsterkning, og foran kjørte jeg Ground Control 2.3 med ekstra forsterkning. Jeg vurderte helt til i går kveld om jeg skulle kjøre litt mindre grovt foran, men jeg er glad jeg hadde det lille ekstra på andrerunden i dag, sier han.

Enormt frafall
Totalt var det 46 påmeldte i menn senior elite, der 32 stilte til start. Seks mann hadde gitt seg før første runde var over. 

Les også: Kjøren og Hovdenak vant Montebellorittet 

Fullstendige resultater alle klasser 

Henrik Hollingsæter Kippernes - Terrengsykkelrittet 2015 - Snorre Veggan
HENRIK HOLLINGSÆTER KIPPERNES ble nummer to i Terrengsykkelrittet 2015. Foto: Snorre Veggan

HENRIK HOLLINGSÆTER KIPPERNES ble nummer to i Terrengsykkelrittet 2015. Foto: Snorre Veggan

Publisert 30. mai 2015 kl 13.32
Sist oppdatert 30. mai 2015 kl 16.41
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen