Offroad Valdres blir seedingsritt til Ultrabirken

Det 150km lange ekstremrittet i Valdres ble håndplukket til Ultrabirken-seeding.

Sist oppdatert: 11. februar 2017 kl 07.00
Offroad Valdres ble håndplukket av Birken som seedingsritt til Ultrabirken 2017. Foto: Kent Murdoch
Offroad Valdres ble håndplukket av Birken som seedingsritt til Ultrabirken 2017. Foto: Kent Murdoch
Lesetid: 3 minutter

– Å bli seedingsritt for Ultrabirken gir Offroad Valdres en ekstra dimensjon for de som har ambisjoner om å sykle fort i Ultrabirken, samtidig som det bidrar til økt profilering for oss, sier Ole Christian Nymoen, som blant annet er løypesjef for Offroad Valdres.

– Det var Birken som kontaktet oss tidligere denne uka og spurte om vi var interesserte i å bli seedingsritt til Ultrabirken 2017. Offroad Valdres ble arrangert for første gang i fjor, så vi syns det er moro at de er interesserte i å samarbeide med oss som ett av bare svært få ritt, forteller Nymoen.

Ekstremt på flere plan
Ekstremrittet Offroad Valdres er på rundt 150km og arrangeres 22. juli med start og mål i Fagernes. Rittet kjøres med lag på to- til tre ryttere og kjøres utelukkende på GPS spor og minimalt med tradisjonell merking.

Les også: 15 mil fritt for gel og sportsdrikk   

– I år flytter vi rittet ut i litt annerledes terreng. Det blir mindre myr, til fordel for partier med noe mer stein i noen partier, og en rekke partier med herlige flytstier. Folk sa de likte å kjøre på snaufjellet, så det skal de få. Og nedkjøringen til bygda vil bli minnerik. Den er enda lengre og enda bedre enn i år, sier Nymoen.

Saken fortsetter under

Greg Saw Engelsgjerd Grønnsenhøgda 1400x933
Foto: Kent Murdoch

Foto: Kent Murdoch

Flere nyheter for 2017
I år lanseres en ny kortversjon med navnet Halvvegs, som blir på 75km. Halvvegs lanseres etter ønske fra deltakerne på premiereutgaven i sommer der ingen av de tre jentelagene som kom i mål før sperretida, og bare tre av ti mikslag fullførte.

– Offroad Valdres skal være krevende, du skal være glad i å kjøre sti og ha kjørt en del sti for å fortjene fullførertrøya. Men det skal også være gjennomførbart med riktig trening og forberedelser. Og tilbakemeldingene på spørreundersøkelsen tyder på at det er stemning for et kortere alternativ, forklarer Nymoen.

Les også: Offroad Valdres lanserer kortversjon 

I år vil start og mål flyttes fra hotellet til sentrum, der det live tracking av løperne i lang løype vil vises på stort lerret under hele rittet.

Klassikeren Helvegs starter klokka 0630 og har sperretid klokka 18:30, altså 12 timer. Helvegs vil ha vinnertid på cirka 7 til 7.5 timer. Halvvegs skal være halvvegs også på vinnertid.

Rittet er begrenset til 75 lag på helvegs og 50 lag på halvvegs, og online påmelding til begge distanser åpner 1. desember.

I tillegg til hovedrittet Offroad Valdres Helvegs på 150km med seedingsstatus til Ultrabirken og Offroad Valdres halvvegs på 75km, blir det i år også arrangert et nytt familieritt. Familierittet vil være pluss/minus 20-25km. Dette vil ha innslag av stisykling, sykkelorientering på kart eller GPS og rebusløp, samt egen matstasjon ved Noraker Gard.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Tormod Ulven - fans Grønnsenhøgda 1400x751
Offroad Valdres Foto: Kent Murdoch

Tilskuere underveis på Offroad Valdres. Foto: Kent Murdoch

Publisert 11. februar 2017 kl 07.00
Sist oppdatert 11. februar 2017 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen