– Det var veldig deilig og en lettelse å ta gullet igjen. Når man har vunnet de tre foregående årene så har man litt press på seg til å innfri, og da er det moro å få det til. Statistikken antyder kanskje at jeg vinner lett, men det er mye som skal klaffe og det er moro at det er så mange gode jenter med, sier Bøe Jacobsen etter seieren.

Hun forteller at løypa var både spennende og krevende. Den åpnet med en lang startstrekke der det ble høy fart, før den gjorde en hårnålsving og kom tilbake i stiv motvind og en rekke elementer som måtte forseres.

Annonse

– Det kostet å ligge foran i motvinden, men det krever også en del krefter å komme forbi på slutten hvis man tør ligge bak og vente. Der var det blant annet en liten kneik som var tyngre enn den så ut, forklarer hun.

Både Martin Siggerud og Ingrid Sofie Bøe Jacobsen åpnet dagen med å levere raskeste tider i prologen. Deretter gjorde Siggerud rent bord heat for heat inkludert finalen.

Bøe Jacobsen vant kvartfinalen men ble nummer to i sin semifinale, bak Berit Nordsæter Resell. 

– Det var veldig gøy å forsvare gullet fra i fjor. Jeg fikk litt revansj for nedturen i går. Jeg har slitt med ryggproblemer hele sesongen, og da knøt det seg helt. I dag hadde jeg en positiv utvikling gjennom hele rittet, og klarte å fyre meg opp bra i finalen, sier Siggerud etter rittet. 

A-finale menn 17+
1. Martin Siggerud, Soon CK
2. Eskil Evensen-Lie, Kloppa Offroad klubb
3. Erik Hægstad, Lillehammer CK
4. Gabriel Slinger, Svelvik IL Sykkel

A-finale Kvinner 17+
1. Ingrid Sofie Bøe Jacobsen, Halden CK/Birk Sport Racing powered by Abax
2. Martine Opsahl, IF Frøy
3. Elisabeth Sveum, SK Rye Elite
4. Berit Nordsæter Resell, TVK

I går var det rundbane som sto på NM-programmet. Der var det Gunn-Rita Dahle Flesjå og Petter Fagerhaug som tok hjem gullet.

NM XCE Erik Hægstad - Martin Siggerud - Eskil Evensen-Lie - Gabriel Slinger - Foto Lena Øverbye 1400x933
Herrenes A-finale fra venstre: Erik Hægstad, Martin Siggerud, Eskil Evensen-Lie og Gabriel Slinger. Foto: Lena Øverbye

Herrenes A-finale fra venstre: Erik Hægstad, Martin Siggerud, Eskil Evensen-Lie og Gabriel Slinger. Foto: Lena Øverbye