Petter Fagerhaug er en av flere landslagsryttere som ladet opp til mesterskapet med å kjøre en uke med intensiv testing på Lillehammer sammen med internasjonale ryttere i verdenstoppen. Det ser ikke ut til å ha gått utover formtoppingen.

Lillehammer-syklisten gjorde unna sine sju runder på 1:34:07 og forsvarte NM-tittelen med to minutter og 26 sekunders margin til Ole Hem fra Romeriksåsen SK/Swix Hard Rocx. Deretter var det drøye to minutter til ned til Emil Hasund-Eid på tredjeplass.

Annonse

At det var slik pallen skulle bli, var slett ikke opplagt.

– Erik Hægstad, Eskil Evensen-Lie og jeg lå lenge sammen, og ga meg skikkelig bra med motstand. Men så punkterte de begge to, mens for meg gikk det knirkefritt med både sykkelen og formen, forteller Fagerhaug, som er glad for å fortsette sesongen med mesterskapstrøya.

– Selv om det er internasjonale mesterskap og verdenscup man gjør karriere av, så er det alltid gøy å vinne NM. Mesterskapstitler er stas enten det er NM, EM eller VM, sier Fagerhaug.

Stolt av å kjøre med NM-trøya
– NM er det desidert hardeste, men samtidig kuleste rittet her hjemme, så det å vinne det er en helt egen følelse. Det er noe eget med å få på seg den trøya. Det betyr sinnssykt mye å få kjøre med den litt til, sier Tobias Johannessen etter seieren på Konnerud.

Også han var med på testingen på Lillehammer forrige uke, og vant med nesten halvminuttet ned til Jørgen Anmarkrud fra arrangørklubben.

– Jørgen kjørte utrolig sterkt i dag, og vi hadde en skikkelig kul fight. De tre første rundene var vi utrolig jevne og vi fikk luker på hverandre ofte. Og Konnerud har vært sinnssykt flinke til å lage en rå løype, sier Johannessen. 

Saken fortsetter under

Tobias Johannessen NM XCO 2017 - Simen Eriksen NCF 1400x933
Tobias Johannessen fra Soon CK vant NM-gullet også i år. Foto: Simen Eriksen/NCF

Tobias Johannessen fra Soon CK vant NM-gullet også i år. Foto: Simen Eriksen/NCF

Topp 3 menn elite
1. Petter Fagerhaug, Lillehammer CK, 1:34:07
2. Ole Hem, Romeriksåsen SK/Swic Hard Rocx, 1:36:33
3. Emil Hasund-Eid, Kloppa Offroadklubb, 1:38:44

Topp 4 menn junior
1. Tobias Johannessen, Soon CK, 1:09:35
2. Jørgen Anmarkrud, Konnerud IL Sykkel, 1:10:00
3. Gabriel Cornelis Slinger, Svelvik IL, 1:12:17

I dameklassen vant Gunn-Rita Dahle Flesjå.