Sykkelrittsesongen i 2020 må i beste fall kunne kalles amputert etter koronaviruset satte en solid stopper for det meste av aktivitet denne våren.

For kort tid siden ble NM i rundbane avlyst av smittevernhensyn, og dermed lå det an til at rundbanesyklistene ikke skulle få kjempe om mesterskapstrøyene. 

Nå ser det likevel ut til å bli en endring på det. 

Rye SK har tatt på seg rittet, og det blir i kjente rammer på Langsetløkka i Oslo, hvor de tidligere har arrangert ritt av internasjonal standard. 

Dermed blir det NM rundbane lørdag 12. september, og NM kortbane søndag 13. september. 
– Da vi ble forespurt av NCF om å arrangere, har frivillige i klubben kastet seg rundt for å få på plass et arrangement som skal være et Norgesmesterskap verdig. Som en stor sykkelklubb vil vi alltid føle på et ansvar for å legge til rette for aktivitet. Vi ser på dette som en fantastisk mulighet til å gi terrengsyklistene et NM de fortjener i den vanskelige sesongen 2020!

Vi har en rittkomité med erfaring fra Ryes terrengsykkelfestival og vi har løyper av internasjonal klasse. Vi har også lovnader om dugnadshjelp fra andre sykkelklubber. Når det gjelder korona og smittesituasjonen vil endringer kunne forekomme, men vi har per i dag alle nødvendige tillatelser på plass for å kunne arrangere NM på en forsvarlig måte.  

Vi skulle gjerne sett at utøverne fikk vite om arrangementet tidligere og har forståelse for at den korte fristen kan vanskeliggjøre deltagelse for noen. Likevel har vi troen på at "terrengfolket" blir positivt overrasket over denne nyheten i en sesong med få ritt. VI håper å se mange av dere på startstreken under NM – vel møtt!, sier Rakel Broholt Fougner (rittleder) og Robin Mackenzie-Robinson i Rye SK i en pressemelding fra Norges Cykleforbund.