NM rundbane terreng skulle i år arrangeres av Brumunddal SK. 

Nå er det imidlertid klart at rittet som skulle gå 29-30. august må avlyses, på grunn av situasjonen rundt koronaviruset og med hensyn til smittevern. 

- Vi har sett på forskjellige løsninger for å kunne avvikle mesterskapet i en form som kunne gi en ansvarlig og trygg gjennomføring – fra kohorter, strykning av klasser, rundbane over to dager osv. Vi kommer imidlertid ikke utenom problemstillingen at vi samler ryttere, støtteapparat og publikum fra store deler av landet. Vår konklusjon i samråd med kommuneoverlegene er at det ikke er tilrådelig slik forholdene er nå. Som arrangør er vi svært lei oss for at dette er utfallet, sier rittleder i Brumunddal SK, Runar Hauge i en pressemelding fra sykkelforbundet. 

Dermed føyer NM seg inn i en lang rekke ritt og konkurranser som har blitt avlyst denne sesongen. 

NM kortbane og Karl XII-rittet som skulle gått i Halden avlyses av samme årsak.

– Det er sterkt beklagelig, men det eneste ansvarlige å gjøre når smittesituasjonen i byen er så alvorlig som den er. Med meget begrensede områder på og ved arenaen, vil det være nærmest umulig å holde en meter avstand og derigjennom blir smitterisikoen for utøvere, støtteapparat, foreldre/tilskuere og arrangørstab for stor. Den risikoen er ikke arrangørgruppa villige til å ta, sier rittleder Tomas Andersen i den samme pressemeldingen fra forbundet. 

Forbundet melder at det jobbes med å finne ny arrangør til NM rundbane, som i så fall anslås å gå i september.