/ NCF

Stokstad ny generalsekretær i NCF

Styret i Norges Cykleforbund har ansatt Eystein Thue Stokstad som ny generalsekretær.

Sist oppdatert: 7. august 2018 kl 12.25
Eystein Thue Stokstad blir ny generalsekretær i Norges Cykleforbund. Foto: NCF
Eystein Thue Stokstad blir ny generalsekretær i Norges Cykleforbund. Foto: NCF
Lesetid: 3 minutter

Norges Cykleforbund beskriver Eystein Thue Stokstad (37) som en leder med sterk kommersiell teft, lang erfaring med produktutvikling og forhandlinger. Stokstad har de siste 12 årene jobbet med sykkel, men fra et helt annet ståsted enn forbundet. 

– Jeg er veldig stolt over å få muligheten til å jobbe midt i hjertet av sykkelsporten. Dette blir en spennende reise med en bratt læringskurve, og jeg ser frem til å forvalte den gode posisjonen sykkelsporten har. På den andre siden er jeg forberedt på et krafttak sammen med styret og organisasjonen for øvrig, for å utvikle og sikre det økonomiske fundament som er nødvendig for å nå de mål NCF på vegne av sykkel-Norge setter seg på kort og lengre sikt, sier Stokstad i en pressemelding fra NCF tirsdag.

NCF har jobbet med å ansette ny generalsekretær, siden Rune Midthaug takket ja til jobben som organisasjon- og kommunikasjonssjef i Norges Idrettsforbund i våres.

NCF var på jakt etter en kandidat som kan tilføre forbundet noe nytt, og innstilling ble levert styret i NCF rett før sommeren. Valget falt på, og med et enstemmig styre i ryggen er han nå klar til å gå løs på utfordringene som venter ham. 

– Vi er fornøyde med å få på plass Eystein, som har en bakgrunn og kompetanse som vi mener er nødvendig for en organisasjon i omstilling og utvikling. Eystein vil styrke og videreutvikle vår kompetanse innen marked, økonomi og dialog med viktige samarbeidspartnere og sponsorer. I konkurranse med rundt 30 søkere mener vi Eystein er rett mann i å videreutvikle organisasjonen i åpent samspill med styret både administrativt, strukturelt og økonomisk, sier Jan-Oddvar Sørnes, som er president i NCF.

Lang fartstid innen salg og utvikling
Stokstad har lang fartstid innen salg, utvikling og innkjøp fra sportsbransjen, og har tidligere vært en viktig brikke i talentutvikling og sponsorsamarbeid for Merida sykler. Han går nå fra stillingen som europeisk Innkjøpssjef i XXL, hvor han de siste fem årene har utviklet merkevaren White-bikes og jobbet frem XXLs elektro- satsing ”Sport-Tech”. 

I tillegg til å ha en kommersiell teft og struktur, brenner Stokstad for det frivillige arbeidet som ligger til grunn. NCF har lagt vekt på Stokstads erfaring fra alle de ulike sykkelgrenene, noe han selv tror vil være en styrke når en skal skape et enda sterkere samhold og samarbeid på tvers i forbundet. 

– Det er sykkelklubbene landet rundt som er mine arbeidsgivere. Hver eneste frivillig, trener og utøver gjør en fantastisk innsats og er viktige brikker i veien videre. Jeg skal jobbe aktivt for å lytte til deres meninger, forslag og ikke minst gi grasrota det de trenger for å utnytte posisjonen vi står i internasjonalt med fremadstormende utøvere som gode forbilder og rollemodeller, sier Stokstad.

Tiltrer før jul
Stokstad tiltrer stillingen som generalsekretærer før jul, men vil allerede i høst sette seg inn i driften, organiseringen og den økonomiske utfordringen forbundet står ovenfor. Dette for å være best mulig stilt når arbeidet starter, samt være involvert i nødvendige prosesser som starter allerede nå.  

Publisert 7. august 2018 kl 12.25
Sist oppdatert 7. august 2018 kl 12.25
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen