/ NCF

Bredt styre også i NCF

Valgkomiteens innstilling til nytt styre var tilnærmet fri for personer med interesse for tererngsykling. Tinget ble således en spennende affære. Øystein Lægreid rapporterer fra møtet.

Sist oppdatert 2. mars 2014 kl 00.00
IVRIG: Øystein Lægreid er en ivrig ildsjel som brenner for terrengsykkelsporten, også når det må taes avgjørelser på Tinget.
IVRIG: Øystein Lægreid er en ivrig ildsjel som brenner for terrengsykkelsporten, også når det må taes avgjørelser på Tinget.

Forbundstinget er norsk sykkelsports øverste myndighet, Her møtes representanter fra landets klubber og regioner og tar beslutninger av vesentlig betydning for norsk sykkelsports fremtid, det være seg lover&regler, budsjetter eller veivalg. Her velges også NCFs styre og et antall utvalg og komiteer. Forbundstinget har to overliggende organisasjonsledd; NIF og UCI.Forbundstinget arrangeres annethvert år rundt 1. mars. Mellom hvert forbundsting er ansvar og myndighet delegert til NCFs styre. Diskusjonen hadde gått på forumet i noen dager før årets Forbundsting. Ville valgkomiteens innstiling til nytt terrengfritt styre gå igjennom eller ville selve valget og Tinget redde seg inn. Heldigvis reddet NCF seg i land med to terrengrepresentanter i selve Forbundsstyret og solide grenutvalg for de forskjellige terrengdisiplinene.   Her er Øystein Lægreids rapport fra Tinget. Øystein har vært terrengsyklistenes representant i styret de siste årene. «22-23. februar var den norske sykkelfamilien samlet til NCFs 86. forbundsting på Sola. En tankevekker er at nok en gang velger relativt mange klubber og miljøer å overlate norsk sykkelsports viktigste beslutninger til andre, men for oss som er gjengangere på tinget er ikke dette noe nytt.

Lørdagens saksliste var lang, med beslutningssaker og orienteringssaker. Anleggsprosjektene, og da spesielt velodromprosjektet på Sola, ble belyst godt.

Regnskapets mindre hyggelige tall skapte naturlig nok frisk debatt, og aktivitetsprioritering og tett kostnadsoppfølging er naturlige konsekvenser for den neste perioden.

Av de gode nyhetene for terreng kan jeg nevne;

-        Terreng sprint (XCE), Sykkelkross (CX) og Trial er nå offisielle mesterskapsgrener

-        Kravet om minst 5 på startstreken i NM bortfaller, slik at det endelig er mulig for jentene å få offisiell tittel som norsk mester i alle klasser. Dette er spesielt aktuelt for jenter «lilleputtgrenene» i terreng og trial (men også juniorjentene i rundbane). De har ofte stått på pallen som vinnere, men ikke mestere….

-        Ungdomsmesterskapet har nå rene aldersklasser, slik som på landevei (spesielt interessant for de som i år skal sykle i M/K 13 og 15)

-        Aldersintervallet 30-39 splittes i 30-34 og 35-39, her er det mye uforløst potensial!

-        Gren Utvalget ønsket å skille junior og senior i XCE (sprint), men i slike saker er det valgt å følge UCIs normer så de vil fortsatt kjøre sammen (inntil UCI evt. velger å dele opp)

-        Forbundstinget innstiller overfor NIF at H.M. Kongens Pokaler 2015 tildeles NM-Terreng Rundbane, Herrer og Damer

-        Tinget blir lagt til mars neste gang noe som ikke kolliderer med vinterferie eller store idrettsarrangement på tynne planker

-        Utfor og enduro forvaltes av samme Gren Utvalg (det har blitt litt sånn over tid men det står nå offisielt i loven) Dette er bra for det er miljøer som i likhet med XCM og XCO er 100 % tjent med å samarbeide med hverandre og tenke at man beriker hverandre, ikke konkurrerer.

-        Om vi ser NCFs ulike terrengaktiviteter under ett viser presentasjon av budsjettet for 2014 at «vi» nå får over 50% av midlene til sport.

Det var knyttet stor spenning til søndagens valg. I valgkomiteens innstilling til nytt styre var terreng nærmest fraværende, så det var både skuffelse og frustrasjon i terrengmiljøet. Det ble derfor mobilisert både i forkant og ut i de små timer under tinget. Terrengfolket var tynt representert, så her måtte det jobbes heftig i kulissene både mot regioner og andre miljøer. Selve valget foregikk med temperatur og friske ordvekslinger, og min umiddelbare oppfatning er at terrengmiljøet kommer MEGET godt ut av dette!

 

 

Selve styret er historisk, for første gang har dette nå en kvinneandel på 50%, og begrepet ”gubbevelde” kan begraves, forhåpentligvis for godt. I styret sitter det nå ildsjeler for alt fra utfor/enduro via mer tradisjonell terrengsykling til grus og breddeaktiviteter (herunder eget jenteprosjekt), så dette lover meget godt for de kommende årene!

 

Selve styret består nå av; President: Harald Tiedemann Hansen Grenland SK 1. Visepresident: Hans Petter Gulbrandsen Drammen CK 2. Visepresident Eli Orre Bergen CK Styremedlem: Hans Jørgen Morvik Bergen CK Styremedlem: Silje Holmsen Drammen CK Styremedlem: Øystein Lægreid Sarpsborg SK Styremedlem: Marianne Kolnes, Sola BMX Styremedlem: Marianne Balto, Sirma IL Varamedlem: Vidar Bringeland Sørensen Sandnes SK

”Våre” to Grenutvalg ser ut til å bli meget solide, de består begge av en miks av velkjente travere og nye entusiaster.

GU Terreng består nå av; Gjertrud Bø Tord Bern Hansen Jan Paulsen Lena Øverbye (ny) Anders Stenbock-Haakestad (ny) Janne Mollan (ny)

GU Utfor/Enduro består nå av; Erik Sandell Bjørn Birkeland Joline Johanson (ny) Bendik S. Henriksen (ny) (utvalget vil suppleres med en kvinne til for å imøtekomme NIFs krav)

Konklusjonen etter helgens forbundsting er at frasen ”Engasjement gir innflytelse – passivitet gir ANDRE innflytelse!” fortsatt står ved lag…

Vi oppfordrer derfor miljøet til å bidra til en solid terrengrekord på Forbundstinget i Bergen 2016!

 

Med hilsen fra de gjenvalgte styremedlemmene Silje Holmsen og Øystein Lægreid«  

Publisert 2. mars 2014 kl 00.00
Sist oppdatert 2. mars 2014 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen