Torsdag ettermiddag ble Hans Falk presentert som ny sportssjefen i Norges Cykleforbund. Han tar dermed over etter Steffen Kjærgaard som gir seg i jobben. Under Kjærgaards ledelse har Norge tatt 20 mesterskapsmedaljer i OL, VM og EM for senior, junior og U23-klassen i de ulike sykkelgrenene (landevei, terrengsykling og BMX).

Svenske Hans Falk har jobbet 12 år i det svenske forbundet, der han blant annet har vært landslagssjef. Falk er tidligere aktiv syklist på landslagsnivå. Siden 2010 har han hatt ansvaret for juniorsatsingen og utøverutviklingen i Norge. Denne sesongen har de norske juniorrytterene på landevei stått for flere streke prestasjoner, med tempogullet i VM til Oskar Svendsen og VM-sølv til Eline G. Brustad på fellesstarten som høydepunkter.

Annonse

To nye landslagssjefer

I tillegg til den nye sportssjefen ble også Stig Kristiansen og Eddy Knutsen Storsæter presentert som nye landslagssjefer.

Stig Kristiansen vil ha det overordnede ansvaret for elite, U23 og junior innenfor grenene landvei, bane og parasykling. Kristainsen er trener med toppsyklistbakgrunn fra Belgia, Frankrike og Danmark. I 1991 vant han VM-bronse i lagtempo. I dag trener Kristiansen blant andre Sky-rytterne Jeremy Hunt og Gabriel Rasch, samt Fredrik Wilmann.

Eddy Knutsen Storsæter har hatt ulike roller ved NTG siden 1995, og i perioden 2008 til 2012 var han utleid til Olympiatoppen. I dag kommer han fra stillingen som utviklingskonsulent og assisterende sportsdirektør ved NTG Bærum. Som landslagssjef vil Knutsen Storsæter ha det overordnede ansvaret for terreng rundbane og maraton, samt BMX og utfor.

Bjørn Sætre erstatter Heikki Dahle som generalsekretær i Norges Cykleforbund.