Bjørn Sætre gir seg som generalsekretær ved nyttår etter uenighet om arbeidsdeling og arbeidsform med NCF sitt styret. Det melder Norges Cykleforbund i en pressemelding torsdag.

Sætre har vært generalsekretær i Norges Cykleforbund siden høsten 2012.

Annonse

Til TV2 bekrefter sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen at Sætre slutter som resultat av interne uenigheter. På spørsmål fra TV2 om Sætre har fått sparken, vil Tiedemann Hansen ikke si annet enn at beslutningen har blitt til via en dialog, og understreker at forbundet mener Sætre har gjort en god jobb.

– Vi er uenige om arbeidsform og da syns Bjørn at det var naturlig å slutte, sier Tiedemann Hansen til TV2.  

Les også: DERFOR HAR VI FOR FÅ RITT 

– Bjørn har hatt stor arbeidskapasitet og vært veldig engasjert med å bedre rammebetingelsene for sykkelsporten. Han har utviklet og løftet organisasjonen på mange områder. Sykkelsporten har hatt en enorm vekst og svært gode sportslige resultater å se tilbake på, men samtidig har det også vært flere store og krevende saker de siste fire årene som har vært utfordrende for sykkelsporten og forbundet, sier Tiedemann Hansen i pressemeldingen fra sykkelforbundet.

Saken fortsetter under

Harald Tiedemann Hansen - NCF 1200x732
UENIG: Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen (bildet) understreker at Bjørn Sætre ikke fikk sparken, men at han går som resultat av en dialog. Foto: NCF

UENIG: Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen (bildet) understreker at Bjørn Sætre ikke fikk sparken, men at han går som resultat av en dialog. Foto: NCF

– Som gammel syklist har det vær utrolig spennende å få sjansen til å bidra til utviklingen av sporten. Styret i NCF hadde i 2012 allerede staket ut kursen med et godt strategidokument med ambisiøse mål. Min oppgave har vært å samle riktig kompetanse og ressurser slik at vi klarer å nå disse målene. Jeg er trygg på at den administrasjonen jeg forlater er godt rustet til å utvikle sporten videre, sier Bjørn Sætre i den samme pressemeldingen.

Les også: VIL HA RYDDIGE LAG I NORGE 

Som generalsekretær har Sætre hatt et spesielt fokus på utvikling av egen organisasjon og omdømme gjennom en åpen og informativ kommunikasjon. Under hans ledelse ble sportsavdelingen omstrukturert og forsterket. Dette har vært en viktig suksessfaktor for de gode resultatene mange av våre landslag har hatt de siste årene.

Forbundet starter nå prosessen med å få på plass en ny generalsekretær. Inntil ny generalsekretær er på plass vil 1. visepresident Hans Petter Gulbrandsen ivareta generalsekretærens plikter. 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.