Flere norske maratonsyklister hadde varslet sin ankomst til de svenske skoger for å slå tilbake etter den svenske dominansen i Grenserittet. Men nok en gang var svenskene best.

Fredrik Ericsson kom i mål i ensom majestet, etter å ha stukket fra resten av teten et par mil før mål. 44 sekunder bak kom enda en gruppe med svensker (og en colombianer). Mattias Nilsson og Johan Landström sikret seg de to siste pallplassene. Nilsson var sterkest i spurten og ble nummer to, ett sekund foran Johan. For svenskene lover dette godt to uker før Birken. Og fortsetter de som nå, kan de bli vanskelige å slå.

Annonse

Frakjørt rett før mål

Anders Fiskvik ble beste nordann. Han holdt den første puljen nesten helt inn til mål. Da den første gruppen etter Ericsson nærmet seg mål, fikk DBS-Helios-syklisten betalt for å ha ligget mye i front undervis. For da det begynte å spisse seg til, klarte ikke den norske syklisten å henge med feltet og samtlige suste forbi. Dermed ble Fiskvik syklende for seg selv det siste stykket inn til mål. Der endte han som nummer ti, to og et halvt minutt bak Ericsson og litt under to minutter bak resten av guttene i den første puljen.

Ingen strålende generalprøve

For de norske rytterne i Team Herbalife 24 Raumerrittet-laget ble det en dag preget av punkteringer, knall og fall. Og det ble ingen strålende generalprøve foran høstens store mål: Birken.

Rundbanespesialisten Ola Kjøren ble nummer 11, etter å ha tatt spurten i den andre store puljen som kom til mål. De var 4:16 bak Ericsson. Kjøren er per dags dato den eneste norske syklisten i menn elite som er tatt ut til å sykle verdenscupen i Hafjell av Norges Cykleforbund.

Anders Hovdnes har gjort comeback denne sesongen. Med seier i Raumerrittet viste han at han fortsatt kan hevde seg toppen. I CykelVasan så han sprek ut fra start og lå i den første puljen, men han punkterte og da var mye gjort. I mål måtte han nøye seg med 39. plass.

Preget av Leadville100

Ole Christian Fagerli vant United Bakeries-cup på onsdag, men det var tydelig at han fortsatt er preget etter kraftprøven Leadville100. I CykelVasan gikk det tungt hele veien, men det ble likevel 70 kilometer i konkurransefart som trening til Birken før det sa stopp, og han vispet inn til 100. plass i mål, 12:35 bak den svenske vinneren han har planer om å slå om to uker på Lillehammer.

«De norske guttene melder om god form, og det lover jo godt for Birken», skriver Team Herbalife 24 Raumerrittet på Facebook. 

Resultatene ser du her!