– Vi vil lage ett opplevelsesrikt ritt i området rundt Halden, der det kryr av fine stier og disse vil vi benytte oss av i det nye ultrarittet. Det blir en ultradistanse, men det er ikke bestemt hvor langt enda. Vi er på idéstadiet og vi har mange spennende ideer, sier Aslak Mørstad.

Terrengguruen ble kontaktet av Grenserittet, og har jobbet i lang tid med å utvikle et ultrakonsept med mer sti sammen med daglig leder i Grenserittet Thor Fagereng.

Mørstad forklarer at den nye ultraversjonen er et svar på utviklingen i terrengsykkelmiljøet, og at rittutvidelsen er et tiltak for å tilpasse seg syklistenes ønsker.

– Det blir mer og mer populært med stisykling og folk søker nye utfordringer og ikke minst gode opplevelser, derfor ønsker vi å komme med noe nytt og spennende, sier han.

Slik gikk Grenserittet 2016 

Ultraversjonen kommer i tillegg til eksisterende rittilbud.

– Vi jobber nå med mer konkrete planer for gjennomføring. Dette blir et tillegg for de som liker større utfordringer og digger å sykle langt på sti. Grenserittet og deres andre arrangementer vil bestå som før, sier Mørstad.

Den formelle lanseringen av det nye ultrarittet kommer når alle detaljer rundt rittet, løypa og konseptet er på plass.

Les også: Strøken Ultraløype 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Aslak Mørstad - 2016 - Foto Christian Nerdrum 1400x933
Aslak Mørstad jobber med detaljene rundt stier, løyper og detaljer til Grenserittets nye ultraritt, som lanseres i 2017. Foto: Christian Nerdrum

Aslak Mørstad jobber med detaljene rundt stier, løyper og detaljer til Grenserittets nye ultraritt, som lanseres i 2017. Foto: Christian Nerdrum