Pauline Ferrand Prevot er en eneste syklisten i historien som har vunnet VM-gull i både terrengsykling, landevei og sykkelcross. I 2014 vant hun VM-gull i landeveissykling, før hun vant gull i både VM i sykkelcross og terrengsykkel rundbane i 2015. Før landeveis-VM ble avholdt høsten 2015 var hun regjerende mester i alle tre disipliner. 

Pauline Ferrand-Prevot
OGSÅ EUROPAMESTER: I 2020 vant Pauline også EM.
Annonse

Hun har senere vunnet VM-gull i rundbane både i 2019 og 2020, samt VM-gull i maraton i 2018. 

Hun er av de aller største favorittene til å vinne OL-gull i Tokyo i høst. Hennes nye lagleder og samboer, Absalon er den eneste terrengsyklisten som har vunnet to OL-gull, så hun bør kunne få noen gode råd på veien. 

 

Julien Absalon og Pauline Ferrand-Prevot
JOVIALT: Kontraktinngåelsen mellom Absalon og Ferrand-Prevot var av det joviale slaget

De siste årene har Ferrand-Prevat nedprioritert både landeveissyklingen og sykkelcross-syklingen til fordel for en mer spisset satsing på terrengsykkelen. Hun har også slitt med lårskader og ble operert både foran 2019 og 2020-sesongen. 

Selv om samboeren, dobbelt OL-vinner Julien Absalon har driftet sitt eget profflag, Absolute Absalon, de siste årene, har han også fungert som manager for Ferrand-Prevot parallelt. 

Pauline Ferrand-Prevot BMC Fourstroke
NY SYKKEL: Ferrand-Prevot vil i 2021 sykle på BMC FourStroke

Ferrand-Prevot skriver på sin Facebook-side:

«Siden 1. Januar har jeg offisielt blitt en del av Absoloute-Absalon-BMC-laget. Hvorfor har jeg valgt dette?
Dette var en logisk fortsettelse av de siste årene da Julien (Absolute Absalon lagleder og Paulines samboer) også ledet min organisasjon og fungerte på en måte allerede som min lagleder. Jeg beholder hele støtteapparatet mitt, trener, mekaniker, lege og osteopat. 

Jeg kommer til å sykle på BMC, et merke som jeg ser på som veldig eksklusivt...Jeg har syklet på Fourstroke en stund allerede og så fort jeg fikk prøvd den ville jeg ikke sykle på noe annet. Jeg føler meg veldig trygg på den. Jeg har også blitt rørt av BMC-sjef David Zurchers tillit til meg. Mellommenneskelige forhold er viktig i mine valg og jeg elsker “storfamilie”-tilnærmingen de har hos BMC. Jeg er stolt av å få sykle på sykkelen som Julien var med å utvikle for noen få år siden.  

På spørsmål om det er risikabelt å bytte sykkel i et OL-år svarer jeg at det er ikke sykkelen som gjør deg til en vinner. Ny sykkel kan være en ulempe, men det kan også være det motsatte. Den kan gjøre meg enda bedre, ikke sant?»