Canadieren imponerte juryen med en kreativ kombinasjon av tekniske og vågale triks. Etter at Brandon Semenuk tryna i fjorårets konkurranse på samme sted, var han sugen på revansj i år. 

– I fjor gikk det ikke bra. Men i  år hadde vi en god linje. Jeg tok meg tid, og jeg fikk levert et godt run, sier Semenuk. 

Annonse

På sitt første run startet Semenuk med en Opposite 360 på den først drop-out’en fra start. Deretter fulgte han opp med Suicide No-hander før han briljerte med sine tekniske ferdigheter da han listet seg forbi en stein med en manual, og så fulgte på med mer på rekke og rad: en front-flip på et dobbelt-dropp, en backflip one-footed can can, og til slutt enda en 360 for å krone verket foran dommerne. Det skåret han 92.33 på, og det var det ingen andre som kunne matche.

Les også: 
Kommentar: Må noen dø?  
Makken slakter dommerne i Red Bull Rampage  

Årets seier var Semenuks tredje i Red Bull Rampage. 28-åringen fra British Columbia er med det en av to ryttere som har vunnet konkurransen tre ganger. Kurt Sorge fra Canada har klart det tidligere. Sorge var også med i årets konkurranse, men endte på 19. plass.

Se finalen Red Bull Rampage 2019  Saken fortsetter under

Brandon Semenuk Red Bull Rampage 2109
Brandon Semenuk sikret seieren allerde på det første av sine to runs under Red Bull Rampage 2019. Foto: Paris Gore/ Red Bull Content Pool

Canada tok hele pallen
Fjorårsvinneren Brett Rheeder kom på andreplass etter sitt andre run, mens Tom van Steenbergen sikret seg den siste pallplassen i årets konkurranse. Rheeder hadde ambisjoner om å bli den første til å vinne Red Bull Rampage to år på rad. Han leverte solid, men nådde ikke helt opp.

– Jeg fikk en god oppvarming med mitt første run, og heldigvis ble jeg ikke så veldig påvirket av den kraftige vinden. Nå er sesongen over for meg, og jeg føler meg heldig som kom helskinnet i  mål, sier Rheeder etter andreplassen. 

Van Steenbergen har tidligere gjort seg kjent i Red Bull Rampage med sine egenkomponerte triks og linjer ingen andre tør prøve. Han bygget videre på sin imponerende rekke av backflips, som ga han prisen for beste triks i fjor. Endelig holdt det også til pallen. Van Steenberger valgte for øvrig å bare kjøre ett run. 

Med Semenuks seier ble det storeslem til Canada, som nå har vunnet ti av de 14 Red Bull Rampage-konkurransene, inkludert de fem siste. 

Det var totalt 21 spesielt utvalgte og håndplukkede ryttere som deltok i konkurransen. 

Topp 3 Red Bull Rampage 2109
1. Brandon Semenuk, Canada, 92.33
2. Brett Rheeder, Canada, 91.00
3. Tom van Steenbergen, Canada, 89.66

Saken fortsetter under

Tom Van Steenberger Red Bull Rampage 2019
Tom Van Steenberger tok tredjeplassen i Red Bull Rampage 2019, blant annet for sin hemningsløse serie av backflips. Foto: Long Nguyen/Red Bull Content Pool
Pallen i red bull rampage 2019
Brandon Semenuk vant Red Bull Rampage 2019, og blir andre rytter i konkurransens historie som har vunnet tre ganger. Brett Rheeder (til venstre) ble nummer to og Tom van Steenbergen nummer tre. Foto: Paris Gore/Red Bull Content Pool

Prisdryss
I tillegg til selve Red Bull Rampage konkurransen, ble det delt ut fire hederspriser: Beste triks, folkets favoritt, Kerry McGarry’s spirit award og stibyggerprisen. 

I kategorien beste triks var det Brett Rheeder som vant for sin can can back flip.

Folkets favoritt (people’s choice award) avgjøres av fansen, som kan stemme på sine favoritter gjennom hele livesendingen. Her var det Szymon Godziek fra Polen som vant for sine heftige linjevalg gjennom hele løypa. 

Kerry McGarry’s spirit award tildeles den utøveren som på best måte hedrer terrenglegendens minne. Den gikk i år til Tyler McCaul fra USA. 

Stibyggerprisen (Digger’s award) ble lansert i år og tildeles det teamet som bidrar mest til løypebyggingen. Denne gikk til Brett Rheeders lag. 

Les mer om Red Bull Rampage 2019

Red  Bull Rampage 2019
Brett Rheeder og hans team vant stibyggerprisen under Red Bull Rampage 2019. Prisen ble delt ut for første gang i år. Foto: Paris Gore/Red Bull Content Pool