Dette er landslaget i terrengsykling

Uttaket til landslaget er klart, og blant terrengsyklistene finner vi også et av Norges største langrennstalenter, Helene Marie Fossesholm.

Sist oppdatert: 4. februar 2021 kl 14.22
landslag terrengsykling rundbane fossesholm
ENESTE JENTE: Helene Marie Fossesholm er ikke bare forrykende god i langrennssporet, hun har også store prestasjoner bak seg som terrengsyklist. Foto: Kristoffer H. Kippernes
Lesetid: 2 minutter

Landslaget i terrengsykling er nå offentliggjort, og på lista finner vi både noen kjente og litt mindre kjente navn. 

Kanskje den største nyheten er at Helene Marie Fossesholm er med på lista - terrengsyklist, men kanskje mest kjent for folk utenfor sykkelmiljøet som en av de største talentene i langrenn. 

Vi intervjuet henne i 2019, da hun virkelig begynte å gjøre seg bemerket også utenfor syklingens kretser. 

– Hvor mye påvirker det deg at både landslagssjefen i langrenn og Therese Johaug kaller deg et stort talent, og kommentatorer kaller deg «den nye Bjørgen»?

– Påvirker meg ingenting, svarer hun kontant. 

– Jeg synes bare det er moro. Det har ikke noe å si for hva jeg tenker, jeg blir ikke stressa. Jeg tenker bare det er hyggelig og bruker det som motivasjon, svarte hun da. 

Du kan lese hele intervjuet her.

Landslagssjefen er opptatt av å se an sesongen. 

– I utgangspunktet er det snakk om å sykle 2-3 verdenscuper og kanskje VM, men det må vi se på underveis. 

– Hva slags forventninger har du til Fossesholm? 

– Det er litt vanskelig å si, i U23-klassen kan det variere veldig. Men at hun kan klare topp fem har jeg tro på. Fysisk sett er hun nok bedre enn noen gang, og hun har den styrken at hun er veldig tøff, sier Storsæther. 

Ellers på lista så finner vi også Erik Hægstad, som hadde sitt store gjennombrudd rett før koronapandemien satte en solid stopper for konkurrering fra hans side. Petter Fagerhaug er også med, som har slitt lenge med sykdom. 

– Petter er ikke klar for konkurranse ennå, han er fremdeles i opptrening. Men vi følger han nøye. Han bidrar mye med kompetanse inn i gruppa, sier landslagssjefen Eddy Knudsen Storsæther.

Dette er utøverne på landslaget: 

  • Erik Hægstad

  • Knut Røhme

  • Mats Tubaas Glende

  • Petter Fagerhaug

  • Emil Hasund Eid

  • Helene Marie Fossesholm

Videre på lista finner vi også Mats Glende, som Storsæther er spent på. 

– Han er en slags late bloomer, hvis man kan si det. Han har gjort enorme sprang den siste tiden, og har en stor fysisk kapasitet. Han er en veldig spennende rytter. 

Publisert 4. februar 2021 kl 14.22
Sist oppdatert 4. februar 2021 kl 14.22
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen