Juniortalentet legger ikke skjul på at timingen var uheldig, men vil likevel satse videre på verdenscupnivå, og da med egne sponsorer i ryggen.

– Dette var ikke det jeg hadde planlagt for 2017, men jeg må bare gjøre det beste ut av det. Jeg har ikke visst om dette veldig lenge, og så sent er det vanskelig å finne seg et nytt lag å satse med. Den siste sjansen for å få nytt lag var egentlig under VM i Val di Sole i september, og på den tida trodde jeg at alt var fryd og fred i laget mitt, sier Brage Vestavik til Terrengsykkel.no.

Annonse

Les også: – Stort å få leve ut drømmen 

Saken fortsetter under

Brage Vestavik Crankworx Whip Off - Linnea Rooke 1400x933
Å få sykle på Crankworx i Whistler var stort på alle måter, forteller Brage Vestavik. Foto: Linnea Rooke

Å få sykle på Crankworx i Whistler var stort på alle måter, forteller Brage Vestavik. Foto: Linnea Rooke

Optimistisk for 2017-sesongen
17-åringen har brukt de siste ukene til å få på plass et opplegg som gjør at han kan fortsette satsingen i 2017 og videre framover. Han har også operert bihulene for å slippe gjentatte sjukdomsperioder og hindret ham i å få trent optimalt.

– Nå skal jeg først bli frisk fra operasjonen, og så blir det mye trening framover vinteren. Jeg håper å få til noen utenlandsturer og noen turer der jeg kan få trent med folk som er litt raskere enn meg, sier Vestavik.

– Målet er å kjøre så mye verdenscupritt som mulig, og forhåpentligvis få kjøre VM. Jeg vet at landslaget skal ha en seriøs satsing neste sesong, sier han.

Les også: Ramma brakk, Brage stygt skadet i Hardline 

Saken fortsetter under

Brage Vestavik Skullerud 2016 - foto Christian Nerdrum 1400x933
Brage Vestavik på Skullerud etter comebacket fra ryggbruddet han pådro seg under verdenscuprunden i Australia i april. Foto: Christian Nerdrum

Brage Vestavik på Skullerud etter comebacket fra ryggbruddet han pådro seg under verdenscuprunden i Australia i april. Foto: Christian Nerdrum

Ikke helt lyn fra klar himmel
– Vi skjønte tidlig i sommer at ting ikke var som det skulle innad i laget, og vi har også hørt fra kilder i miljøet for et par måneder siden at avgjørelsen var tatt, sier Arnebjørn Vestavik, som er far til Brage.

Les også: – Bare å få sykle i Whistler er stort  

Vestavik er fortsatt bundet av kontrakten med DeVinci Global Racing fram til 31.12.2016, men har på plass nye sponsorer og samarbeidspartnere som gjør at han kan satse fullt for sesongen 2017 fra og med 1. januar.

– Det blir full satsing på verdenscupen i 2017, og Brage vil kjøre alt av skandinavisk cup og ritt i Norge som ikke kolliderer med verdenscupen, sier Arnebjørn Vestavik til Terrengsykkel.no.

Samtidig er Vestavik takknemlig for de mulighetene han har fått gjennom DeVinci Global Racing denne sesongen.

– Brage har hatt et fantastisk lærerikt år, og fått mye motgang som har gitt ham mye erfaring. Det har gjort ham sterkere og det skal han bygge videre på.

Les også: Bruker ulykken til å bli bedre 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.