– Alt er så svært og alt er dritbra bygget, sier Brage Vestavik, som ikke kaster bort et sekund under Crankworx festivalen i Whistler.

17-åringen, som kjører for Devinci Global racing, herjer med de store på Crankworx i Canada, men føler seg av og til ganske liten i den store sammenhengen.

Annonse

Når han ikke konkurrerer eller sover, trener han i Whistlers vrimmel av løyper eller hjelper til der laget hans måtte trenge ham.

– Det skjer ting hele tida, og det er helt sinnssykt mye folk her. Jeg har aldri sett så mye folk noe sted. Alle stjernene i sporten er her og det er verdens beste sted å sykle. Og alle merkene har demotelt her og alle lagene er her, sier Vestavik, og innrømmer at han går litt rundt på rosa skyer om dagen.

– Jeg har drømt om å være med på Crankworx helt siden jeg var en liten tass. Nå er jeg her selv og sykler i alle de løypene jeg har hørt så mye om og drømt om, sier han.

Saken fortsetter under

Crankworx - Linnea Rooke 1400x933
Det vrimler av folk på Crankworx i Whistler. Foto: Linnea Rooke

Det vrimler av folk på Crankworx i Whistler. Foto: Linnea Rooke

Les også: – Stort å få leve ut drømmen 

I løpet av uka i Canada har han vært med på fire konkurranser. Det startet med Grabanzo DH på onsdag der Vestavik kjørte seg rett inn på pallen med tredjeplass. Derifra gikk slag i slag med sjetteplass i Air DH på torsdag, Whip off på fredag og 10. plass i Canadian Open på lørdag.

Les også: Pallen og 6. plass i Canada 

Saken fortsetter under

Brage Crankworx Canadian Open 2016 - Linnea Rooke
Brage Vestavik etter Whip off-konkurransen på torsdag. Foto: Linnea Rooke

Brage Vestavik etter Whip off-konkurransen på torsdag. Foto: Linnea Rooke

Studietur
Selv om Vestavik gjør det bra i konkurransene, ritt der de beste i verden deltar, føler han seg på ingen måte utlært. Han er fersking på Crankworx og det er første gang han er i Whistler, et virkelig mekka for stisyklister og utforkjørere. Det melker han for alt det er verdt.

– Jeg lærer så sykt mye her. Jeg får sykle med verdens beste og henge med dem og høre hva de snakker om, både juniorer og seniorer. Og så prøver jeg å sykle alle løypene. Nytt sted er ny læring, og all tid på sykkelen er læring. Jeg får sykt mye ut av det, sier Vestavik.  

Saken fortsetter under

whip off Crankworx - Linnea Rooke 1400x933
Fra Whip-off konkurransen på fredag. Foto: Linnea Rooke

Fra Whip-off konkurransen på fredag. Foto: Linnea Rooke 

Tett program for høsten
Mandag reiser Vestavik tilbake til Norge, og blir hjemme noen dager før sykkel og koffert pakkes igjen. Verdenscupen i Andorra 3.-4. september er neste på terminlista for Vestavik, deretter blir det VM i Val di Sole i Italia 11. september og Red Bull Hardline-konkurransen i Wales 18. september.

Les også: Vestavik på Red Bull Hardline-lista 

Neste arrangement på norsk jord blir finalen i den felles skandinaviske utforcupen 25 september. Den går til gjengjeld på Vestaviks egen hjemmebane i Kjerringåsen, og gutten fra Mysen gleder seg til å vise hjemmepublikum og sine norske konkurrenter hva han har lært i sommer.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

joyride practice - Linnea Rooke 1000x1333
Trening mot Joyride-konkurransen søndag. Foto: Linnea Rooke

Trening mot Joyride-konkurransen søndag. Foto: Linnea Rooke