Brage Vestavik har knapt rukket å bli formelt junior, men har allerede meldt seg på pallen internasjonalt. 17-åringen fra Mysen innledet Crankworx-festivalen i Whistler med tredjeplass i Garbanzo DH-konkurransen på tirsdag med de aller beste i bransjen.

Topp 3 Garbanzo DH Junior Pro 17-18
1. Magnus Manson, Devinci, 13:07.48
2. Remy Morton, Lusty Maxxis Team, 13:38.12
3. Brage Vestavik, Devinci Global Racing, 13:44.77

Annonse

Onsdag fortsatte Vestavik med  ble det sjetteplass i Air DH på onsdag.

Topp 3 Air DH Junior Pro 17-18
1. Magnus Manson, Devinci, 4:11.33
2. Jackson Frew, GT Factory Racing, 4:15.41
3. Devon Kjaer, Specialized/Shimano/Fox, 4:16.31
--
6. Brage Vestavik, Devinci Global Racing, 4:20.65

Som førstereisgutt i de tekniske løypene i Whistler, er Vestavik godt fornøyd med resultatene så langt denne uka, spesielt tatt i betraktning at han kjører løypene nærmest usett.

I god nordamerikansk tradisjon er løypene spekket med heftige bygde elementer, og fulle av rock gardens. Garbanzo DH besto av tre tradisjonelle utforløyper etter hverandre, der utøverne måtte spurte på grusvei fra bunnen av den første til starten av den andre, og igjen fra bunnen av den andre til starten av det tredje.

Vestavik fikk en røff start på sin internasjonale juniorkarriere i våres. Han brakk ryggen under trening inn mot verdenscuprittene i Cairns i Australia i april, men var tilbake på sykkelen allerede i juni.

For Vestavik er Crankworx-festivalen en stor opplevelse, uavhengig av utfallet i konkurransene.

– Crankworx er noe Brage har drømt om siden han var seks-sju år gammel og begynte å sykle, forteller faren Arnebjørn Vestavik.

Crankworx arrangeres i år på tre steder, alle etter samme mal: ekstremt. Årets første Crankworx gikk i Rotorua på New Zealand i mars, deretter i Les Gets i Frankrike i juni og nå i Whistler i Canada. De som deltar i alle tre har muligheten til å konkurrere om Triple Crown-tittelen.

Ettersom Vestavik er i Canada for tida, går han glipp av utfor-NM på Hafjell i helga. Hans neste konkurranse i Norge blir finalen i den felles skandinaviske cupen, som går på Vestaviks hjemmebane i Kjerringåsen 25. september.

Vestavik er også en av 19 utøvere som er håndplukket til Red Bulls Hardline konkurranse i Wales 18. september.