17-åringen brakk ryggen på to steder etter krasjen på treningsrunden i verdenscupløypa i Cairns tidligere i uka. Nå er Brage Vestavik skrevet ut av sykehuset, og vil bruke erfaringene fra ulykken til å bli en enda bedre rytter, forteller faren Arnebjørn Vestavik til Terrengsykkel.no.

Annonse

Vestavik krasjet stygt da han prøvde å hoppe over et trippelhopp i løypa der folk normalt lander etter to hopp for så å ta sats for det tredje. Denne uka var det ekstra raske forhold i løypa, og det ryktes i miljøet at det kunne være mulig å greie alle tre i en jafs. Det gikk ikke bra.

– Gutta fikk for stor fart, og da Brage landet, vrengte dekket seg av felgen, og så kollapset felgen og hjulet under ham, sier faren, og legger til at Vestavik hadde rundt 80km/t da han krasjet.

– Gutta lå strødd
Vestavik var langt fra den eneste rytteren som skadet seg under treningen i forkant av verdenscuprunden, og Arnebjørn forteller at sønnen tross alt hadde flaks i uflaksen.

– Alle gutta som prøvde dette hoppet landet på sjukehus. Brage har fått konstatert to brudd i ryggen av en type som kommer til å bli helt bra og ikke gi noen varige men. Men det var flere andre som slo seg mye mer og knuste hofter og diverse. Gutta lå strødd, sier han, og legger til at løypa var stengt i over tre timer mens redningsmannskapene fraktet rytterne ut av terrenget.

Skal komme styrket ut av ulykken
Vestavik er i Australia med profflaget sitt, Devinci Global Raicng, og skal prøve å få sett på finalene i helga før han reiser tilbake til Norge til uka. Når han kommer hjem, vil Sykkelforbundet bistå Vestavik med tilgang til spesialister som kan følge opp skaden videre, slik at opptreningen går raskest mulig.

– Brage er ved veldig godt mot, og ser bare framover nå. Han er veldig opptatt av å komme styrket ut av dette, og at erfaringen skal gjøre ham til en enda bedre rytter, sier faren.

Vestavik er en av to norske utforsyklister som var klar for helgas verdenscuprunde i Cairns. Isak Leivsson, som skadet seg i forkant av forrige runde og ikke fikk kjørt i Frankrike for to uker siden, er også på plass, og kvalifiserte seg til lørdagens finale.