Red Bull Hardline kjøres for tredje gang, og også i år er det Dan Athertons ideer som settes ut i live 18.september. Slaget står i Wales, og Brage Vestavik skal kjempe mot verdens beste, blant annet Nico Vink, Adam Brayton og Craig Evans, alle med håp om å ta tronen fra fjorårsvinneren Ruaridh Cunningham.

– Det er noen av de største og vanskeligste hoppene som finnes i verden, og det er ikke så mange som får være med der, men de har vel trua på meg, sier Vestavik, som er av de aller yngste på lista.

Annonse

Det ryktes om at årets løype er både større, mer teknisk og totalt sett mer hårete enn noen av de to tidligere utgavene. I fjor var det bare åtte av de inviterte ryttere som stilte til finalen. Resten var enten skadet eller hadde trukket seg i løpet av treningsomgangene.

– Det er lagt opp som et utforløp, men alle elementene er mye større og vanskeligere. Du må mestre alle elementene som kommer. Du må kvalifisere som i et annet løp, og alle som er med her er dritgode, sier Vestavik, som ikke er så opptatt av resultatlista.

– Jeg drar ikke dit og tror jeg skal nå helt opp. Jeg er bare veldig glad for å få være med. Det blir moro å bare være med, og det blir mye kule bilder og filmer, sier Vestavik.

2016 Red Bull Hardline Rider List
Dan Atherton
Gee Atherton
Adam Brayton
Craig Evans
Bernard Kerr
Eliot Jackson
Reece Wilson
Ruaridh Cunningham
Mark Wallace (De Vinci)
Brage Vestavik
George Brannigan
Rémy Métailler
Eddie Masters
Rupert Chapman
Brook Macdonald
Rémi Thirion
Mick Hannah
Nico Vink
Alex Bond

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel: