Ål var lørdag åsted for fjerde stopp i The FEST series. Serien er en rekke arrangementer som er drevet for, og av, rytterne selv. Det er den norske Red Bull-kjøreren, Makken, som har samlet navn som Andreu Lacondeguy, Nico Vink, Adolf Silva, Jeff Herb, Nick Pescetto og et par til for en heidundranes helg på Ål i Hallingdal. I tillegg var det en gjeng nordmenn som dro til på de svære hoppene; Trond Hansen, Didrik Dege Dimmen, Zakka, Brage Vestavik og Andreas Vold.

Det eneste som syntes å være mer truende enn værmeldingen lørdag kveld, var det gigantiske hoppet mot bunn av løypa. Dette er det skikkelig motocross stil over med en fem meter høy rampe som skyter syklistene opp i lufta før de lander på en diger jordlanding - fortrinnsvis med hjulene først!

Se video fra syklingen på lørdag laget av Håvard Nesbø her:

Men værmeldingen var feil, og det var duket for et skikkelig show i god Huckfest-stil. Rytterne kjørte i tog nedover den luftige løypa og dro på så hardt de kunne på hoppene. Andreu Lacondeguy var i særklasse, med stålkontroll på både kropp og sykkel. Dobbelflipper var det dårlig med, etter at Adolf Silva underroterte et forsøk på dobbel backflip under trening. De norske gutta hadde ingen problemer med å matche stilen til utlendingene, det ble servert både drøye whips og backflipper som bare det!

huckfest01
huckfest01

SIGNATURTRIKS: Andreu Lacondeguy legger en fet flatspin med supertalentet Brage Vestavik på hjul. Foto: Martin Kopperud