Brage Vestavik debuterte i verdenscupsammenheng under WC-runden i Lourdes i Frankrike 10.april i år.

Denne helga kjører Vestavik verdenscup for første gang siden han tryna under trening inn mot verdenscuprunden i Cairns, Australia i slutten av april. Vestavik landet feil på et hopp i løypa, og brakk ryggen på to steder. Etter ulykken sa Vestavik at han skulle bruke skaden og erfaringen til å komme enda sterkere tilbake.

Annonse

Hovedtrener for det norske utforlandslaget, Bjørn Ballangrud,  er forsiktig med å skru opp forventningene i forkant av comebackhelga.

– Vi har ingen spesifikke resultatmål. Nå er det bare viktig at han får en god erfaring å bygge videre på, så får resultatene komme etter hvert, sier Ballangrud.

Samtidig har Vestavik fått testet sykkelen i rittsammenheng flere ganger siden, blant annet under Scandinavian Downhill Cup i Gesunda, Sverige, sist helg, der han vant juniorklassen foran Simen Smestad og Frikk Hess-Bolstad.

For Vestavik er sykkelen livet, og siden ulykken har han trent målrettet mot comebacket i verdenscupen. Til helga er han tilbake på startstreken.

Stor tropp
Vestavik er i godt selskap. Isak Leivsson, Terje Nylende, Frikk Hess-Bolstad, Simen Smestad og Ole-Herman Bergby representerer landslaget. I tillegg kjører Henrik Myrvold, Robin André Ryste Skjeret og Tobias Andreassen Pedersen verdenscupen i Lenzerheide på egen hånd.