Til sommeren arrangeres Terrengsykkelcamp for tredje gang. Arrangementet er i regi av Terrengsykkel, og går uken etter Utflukt, Norges største terrengsykkelfestival. De 60 billettene ble solgt ut fort, og arrangementsansvarlig Tonje Sameien er fornøyd.

 

– Vi åpnet påmeldingen 1. november, nesten alle billettene var solgt i starten av januar. Vi ser en stadig større interesse for arrangementet, samtidig som mange kommer tilbake år etter år, sier hun.

 

– Hvorfor er Terrengsykkelcamp populært?

– En ting er det praktiske, som at det er første uken i sommerferien, og at det er i Trysil som er et populært sted som det er enkelt å komme seg til. Men så har vi også forsøkt å markedsført oss som et tilbud til dem som er mer uorganisert, altså ikke medlem i klubb, i et håp om å nå enda bredere. Vi har en god miks her, alt i fra syklister som har vært utøvere på NTG, (Norges Toppidrettsgymnas, red.anm.), til helt ferske nybegynnere. Vi har prøvd å legge mer til rette for lek, moro og mestring, enn prestasjon, sier Sameien.

DSC_8561
MESTRING: Pumptrack-trening er bare en av aktivitetene de unge syklistene er gjennom under Terrengsykkel Ungdomscamp. Foto: Hans Martin Nysæther/Terrengsykkel Ungdomscamp

 

Terrengsykkelcamp går altså uken etter Utflukt. Selv om festivalen er for hele familien, har altså Ungdomscampen blitt et populært tilskudd.

– Vi vet det er en del hyttefolk der, og det å legge den til den datoen gjør det enklere for å folk å melde seg på. Flere kommer til Utflukt, lar barna være igjen på Camp, og så kommer de opp igjen helgen etter. Mange benytter seg av muligheten med å kombinere campen med et familieopphold i Trysil, sier Sameien.

 

 

Påmeldingen til Terrengsykkelcamp 2021 åpner 2. november. Billettene til Utflukt ble sluppet 27. februar.