Fagdagen, som arrangeres for fjerde gang, er i første omgang myntet på aktører i reiselivet som ønsker å utvikle terrengsykkelprodukter.

Årets foredragsholdere presenterer hvordan de har greid å få verdiskaping av stisykling.

Gårdsferie er ikke lenger hva det var
Eier og driver av bondegården Comrie Croft i Skottland kommer for å fortelle om sykkelprosjektet sitt, som i 2016 ble kåret til «UK Trail of the year»

– Det er ekstra spennende med Comrie Croft, ikke minst i lys av Regjeringens satsing på landbruksbasert reiseliv, sier Haaken M. Christensen, som er seniorrådgiver innen naturbasert friluftsliv i Innovasjon Norge og en av initiativtakerne til fagdagen.

Han trekker fram at det også er norske bønder som har utviklet stisykkelprodukter på sine eiendommer.

– Peter Lomsgården med Traktor Bike Park og personene bak Hillbilly Huckfest er to eksempler, sier Haakensen.

Jan Fasting fra Canvas Hotel, som også er en av ildsjelene bak Arendal Singletrack og stisykkelfestivalen Lowcamp i Tungvekteren, kommer for å fortelle om sine erfaringer og prosjekter.

Les også: Høy stemning på Lowcamp 

Saken fortsetter under

Traktor Bike Park - farm - Thomas B Svendsens
Gården til Peder Lomsdalen er blitt navet i Traktor Bike Park. Foto: Thomas B. Svendsen

Gården til Peter Lomsdalen er blitt navet i Traktor Bike Park. Foto: Thomas B. Svendsen

Videre vil Trysil presentere hva sykkelsatsingen har betydd for lokal verdiskaping. I fjor vant Trysil Bike Arena og Bike Solutions en internasjonal pris for innovasjon og utvikling i konkurranse med flere andre store internasjonale prosjekter.  

Les også: Internasjonal pris til Trysil 

Interessen har tatt av
I fjor var det «stisykling som produkt» som var temaet på fagdagen, som trakk 120 deltakere. Året før kom det 50, og på den første fagdagen i 2014 var det åtte.

Les også: Stor interesse for stisykling som produkt 

Fagseminaret retter seg i hovedsak mot aktører i reiselivet som ønsker å utvikle terrengsykkelprodukter. Det er Innovasjon Norge som arrangere fagdagen, i samarbeid med Trysil Bike arena, Destinasjon Trysil og Utflukt/Terrengsykkel.

Fagdagen arrangeres torsdag 22. juni på Radisson Blu Resort i Trysil. Som på tidligere fagdager blir det også i år mulighet til å ta en guidet tur i Trysils tilrettelagte stier.

Påmelding til fagdagen via Innovasjon Norge 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Trysil BIke Arena - Trysil:Hans Martin Nysæter 1400x933
Destinasjon Trysil vil fortelle om hva sykkelsatsingen og Trysil Bike Arena har betydd for verdiskaping lokalt. Foto:Hans Martin Nysæter/Destinasjon Trysil

Destinasjon Trysil vil fortelle om hva sykkelsatsingen og Trysil Bike Arena har betydd for verdiskaping lokalt. Foto:Hans Martin Nysæter/Destinasjon Trysil