Her tester de Brage Vestavik sin nye sti i Trysil

Et knippe av landets beste syklister var samlet i Trysil Bike Arena for å teste den nye signaturstien til Brage Vestavik, «B-Rage». Selv om stien ikke åpner før i 2021 er det mye som tyder på at det kan bli flere spektakulære svev her.

Sist oppdatert: 5. september 2020 kl 22.41
SYKKELSHOW: Den syklinga som foregikk i Trysil på lørdag kunne det vært solgt billetter til. Foto: Kristoffer H. Kippernes
SYKKELSHOW: Den syklinga som foregikk i Trysil på lørdag kunne det vært solgt billetter til. Foto: Kristoffer H. Kippernes
Lesetid: 2 minutter

Lørdag 5. september 2020 var det klart for testing av den nye stien som Brage Vestavik har fått bygge i Trysil Bike Arena.

 

Noen inviterte syklister fikk prøve seg i løypa som ikke akkurat er noe for alle og enhver.

 

Stien åpner ikke før i 2021, og vil ikke være tilgjengelig for publikum å sykle før den tid. 

 

Du kan se bildegalleriet fra syklingen her.

 

Sammen med et byggelag og flere maskiner har det gått med flere uker til å bygge en sti som er i særklasse i Norge.

Den profilerte freeridesyklisten Brage Vestavik er kjent for å ikke bare lage kreative videoklipp, men også løyper som er både krevende og spektakulære. Brage Vestavik og Blur Media har også laget en film om den nye stien. 

brage vestavik trysil
STIBYGGERE: Brage Vestavik diskuterer den nye stien med leder for stibyggingsarbeidet i Trysil Bike Arena, Olve Norderhaug (t.v)Foto: Kristoffer H. Kippernes

Den nye stien er gradert til å være såkalt dobbel svart, altså meget vanskelig. Selv om stien var testet fra før, var Brage gira på å få med seg kompiser for å prøve.

 

– Det er vel slik at mange tror at når jeg bygger noe, så er det bare jeg som kan sykle det. Men det er flere som kan ha det gøy her, så jeg ville vise at andre også kan sykle den, sier han til Terrengsykkel.

 

Ole Herman Bergby var en av syklistene som fikk være med på den drøye seansen. Han mener at det som nå har kommet til Trysil, finnes det ikke maken til i Norge.

 

– Dette er helt sprøtt. Jeg kan ikke skryte på meg at jeg har prøvd noe lignende. Jeg har hoppa dirt før, men dette er høyere fart og kan ikke sammenlignes.

Publisert 5. september 2020 kl 22.41
Sist oppdatert 5. september 2020 kl 22.41
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen