TERRENGSYKKEL.NO

Skytterkollen-runden

Grini Næringspark - Grus P-Plass. Haga eller Madserud

HVOR?
  • Kommune: Bærum
  • Lengde:
  • Tidsbruk:
  • Vanskelighetsgrad: 6. ikke angitt

Startpunkt

Grini Næringspark - Grus P-Plass. Haga eller Madserud

Slik kommer du dit

Sykle fra Grini Næringspark langs golfbanen og oppover mot Lund (et lite rødt hus ved grusveien). Derifra tar du til høyre 50 meter lenger opp og inn på en traktorvei. Sykle så videre på denne helt til veien deler seg i to. Følg til venstre og oppover.

Endepunkt

Grusvei like nedenfor Østernvann

Terreng

Ruta starter på grus, så traktorvei, så grov grus/stein. Til man kommer på stien som er smal, kupert, rask og til tider teknisk. Så grusvei igjen.

Rutebeskrivelse

Man starter på grus fra Grini Næringspark til man kommer til Lund - det lille rød huset. Deretter tar du deg oppover til høyre 50 meter etter Lund og inn på en traktorvei. I enden av denne tar du til venstre og opp en steinete sti som blir bredere litt lenger opp. Følg denne helt forbi en liten myr på venstre side. Etter myra kan man enten fortsette oppover til Brunkollen eller ta seg opp til høyre som man må her. Dette partiet må man gå ca 30 meter. Så er det bare å sette seg på sykkelen å følge stien. Man vil møte en sti litt senere, men den krysses. Etterhvert vil det dukke opp noen gule skilt som sier: Livsfare, Skytebane. Så lenge man holder seg på stien går det bra. Etter den verste nedkjøringen kommer man til et lite kryss, der tar du til høyre. Fortsett nedover og over et tre som ligger i stien. Så er det bare å sykle på. Neste vending tar du til venstre opp en sleip kneik like ved et myrkryss. Like etter dette kommer en myr til. Der tar du inn en liten sti som går til høyre før myra. Etter denne kommer en rask nedkjøring mot en annen myr. Før myra tar man også her til venstre. Her flater stien seg ut en del. Herifra er det bare å følge på til man ender opp langs grusveien som går opp til Østernvann. Anbefalt rute videre er å kjøre ned til P-plassen som grusveien går fra og ta til venstre ned mot en bekk. Deretter er det bare å følge skilting Fossum.

Tips

Ikke kryss skiltingen om Livsfare. Da ender du opp midt i skuddlinja på skytterkollen! Hvis du føler det er ikke er forsvarlig å sykle nære skytebaner. Ikke sykle her. Forøvrig er ikke stien eksponert for skytebanen.

Terrengsykkel utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Kristoffer Kippernes Utstyrsredaktør: Øyvind Aas
Salgssjef: Alexander Hagen | Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt
Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå