Julekveld for stifolket i Oslo

NOTS Oslo og Omegn får 280.000 kroner til å videreføre prosjekter rundt Pioneren, som også omfatter både kartverk og skilting.

Sist oppdatert: 15. desember 2015 kl 13.28
NOTS Oslo og Omegn har fått 280.000 kroner fra Sparebankstiftelsen DNB til videreføring av prosjektene rundt Pioneren i Østmarka. Foto: Snorre Veggan
NOTS Oslo og Omegn har fått 280.000 kroner fra Sparebankstiftelsen DNB til videreføring av prosjektene rundt Pioneren i Østmarka. Foto: Snorre Veggan
Lesetid: 3 minutter

FAKTA NOTS

  • Etablert 2004 av en gruppe terrengsyklister som så behovet for en nasjonal organisasjon som ivaretar alle terrengsyklisters interesser.

  • NOTS er en uavhengig interesseorganisasjon og et talerør for alle terrengsyklister i Norge.

  • NOTS skal arbeide for terrengsyklistenes rettigheter.

  • NOTS skal arbeide for at terrengsykling utøves på en måte som tar de nødvendige hensyn både til naturen og alle brukere av denne.

  • NOTS skal samarbeide med myndigheter, grunneiere og andre organisasjoner for å nå sine mål.

  • Les mer om Norsk Organisasjon for Terrengsykling http://www.nots.no

– Vi greide det igjen, sier Øyvind Rørslett, som er styreleder for NOTS Oslo og Omegn.

Organisasjonen søkte om støtte til å videreføre stiprosjektet Pioneren i Østmarka, og også til å utvikle en digital kartløsning knyttet til Pioneren, samt fysisk skilting i løypa.

– Vi har lært mye av denne sesongen, og har en god idé om hva vi må gjøre mer av, sier Rørslett og sender en varm takk til Sparebankstiftelsen DNB for økonomisk støtte til prosjektet.

– Uten støtte fra Sparebankstiftelsen ville vi få gjort fint lite av dette. En av erfaringene fra i år er at et prosjekt av denne typen er så omfattende at vi er nødt til å leie inn folk i tillegg til dugnadsarbeid og å kjøpe inn materialer og utstyr, sier han.

Les også: 355.000 kroner til heis og ny løype 

Nå skal NOTS Oslo og Omegn bruke vinteren til å lage en detaljert plan over framdriften i neste fase, og regner med å sette spaden i jorda igjen tidlig på våren.

Les også: Pioneren åpnes endelig 

Tre delprosjekter
Først og fremst skal det fysiske arbeidet med selve Pioneren videreføres.

– Det viste seg å være mer jobb med stien i og med at vi bare bruker håndkraft og ikke maskiner til arbeidet. Stien er blitt veldig populær, så vi ser at det er behov for mer forsterking av stien for at den skal tåle den bruken, forklarer han.

NOTS skal også begynne å jobbe med stiene rundt Pioneren.

– Dette er flere stier som er blitt tatt i bruk nå etter at Pioneren åpnet som må forsterkes for å tåle den bruken de får, og etter hvert vil vi se på stier som forbinder Pioneren med andre stier som bringer folk lengre inn i marka, sier Rørslett.

Les også: Bygger OL-løype på rekordtid 

Saken fortsetter under

Dugnadsarbeid Pioneren - Foto NOTS 1400x924
Fra dugnadsarbeid på Pioneren. Foto: NOTS

 

Fra dugnadsarbeid på Pioneren. Foto: NOTS

Merking
I løpet av vinteren skal NOTS også sette seg ned med kommunen og andre markabrukere og evaluere fysisk merking.

– Vi har ikke foreløpig noen tillatelse til permanent merking, men vi har forsøkt alt fra små pinner langs stien til merking i trær og på steiner, og turskilt utformet etter ny nasjonal standard. Nå må vi evaluere hva vi skal gå for, men erfaringen fra i år er at det kreves en form for merking for at folk skal finne veien rundt, sier Rørslett.

Digitale kart
NOTS skal også utarbeide en digital kartløsning for stien, men har ikke noe spesifikt på blokka der ennå.

– Vi har ikke gjort oss opp noen mening om en konkret løsning, så det må vi se nærmere på. Nå ligger det noen spor ute på nettet, men vi håper å finne en samarbeidspartner som kan hjelpe oss med en løsning som gjør det lettere for brukerne å bruke digitale løsninger, sier Rørslett, som innser at det er mye å ta tak i før prosjektet er helt ferdigstilt.

– Med dette tilskuddet håper vi at vi skal få løftet Pioneren opp på et nivå hvor den tåler den bruken den får, sier han.

Les også: Åpning av Pioneren i bilder 

Øyvind Rørslett - Stian bergeland - Snorre Veggan 1400x924
Øyvind Rørslett (til venstre) i NOTS Oslo og Omegn og Stian Bergeland, leder i NOTS sentralt, under åpningen av Pioneren i oktober. Foto: Snorre Veggan

Øyvind Rørslett (til venstre) i NOTS Oslo og Omegn og Stian Bergeland, leder i NOTS sentralt, under åpningen av Pioneren i oktober. Foto: Snorre Veggan 

Publisert 15. desember 2015 kl 13.28
Sist oppdatert 15. desember 2015 kl 13.28
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen