– Termometeren i bilen viste godt og vel -10 på parkeringa da vi dro ut, men vi fant varmen fort da vi kom inn i skogen. Forholdene var helt supre. Det var skikkelig barfrost og knallhardt i bakken, lite is og snø. Det er ikke vanskelig å ha det gøy på sti med slike forhold, sier Ole Hem, som er en av initiativtakerne til turen, som gikk hovedsakelig i Pioneren med noen avstikkere rundt Skullerudåsen.

– Vi ble totalt 15 mann på tur, en bra miks av unge og mindre unge karer i alderen 10 til 50 år. Brage Vestavik ble også med, så da han og Henrik Myrhvold kom i siget ble det gitt gass utfor. Vi syklet stort sett rolig oppover, og fort nedover igjen, sier Hem.

Annonse

Se Brage sykle Egg & Bacon: 10 blå og ingen pigger   

Hem syns det er vanskelig å plukke ut ett høydepunkt, men avslutningen på turen ble rå.

– Alle utforkjøringene på turen var fete, men det var kanskje "Sniken", den siste stien ned mot Skullerud, som var høydepunktet. Her gikk det unna, i tillegg til at det var litt is her og der, sier han.

Se filmen fra "Sniken" 

Les også: Glitter, stæsj og gløgg   

Turen hadde start og mål på Skullerud skole, var på totalt en drøy mil og litt over to timer.

– Det ble en veldig kul tur med mye morsomt terreng og bra med utfordringer underveis. Det ble litt stopp underveis med diverse tekniske problemer, men alt løste seg veldig fint. Særlig unggutta imponerte med gode tekniske ferdigheter, sier Hem.

Se filmen fra Trysil i førjulsglans: Bli med Skurufjellet ned 

Saken fortsetter under

Juleride Østmarka Pioneren Dec 2017 - Ole Hem 1400x933
Pause for mat og mekking. Foto: Ole Hem

Pause for mat og mekking. Foto: Ole Hem

Nå vil Hem etablere turen som et fast tilbud før jul, men ser for seg flere turer utover i tillegg.

– Vi skal å få til en juletradisjon av dette, men det blir garantert flere slike turer, også på andre tider av året, sier Hem, som er godt fornøyd med oppmøtet, temperatur og julestri tatt i betraktning.

Juleride Østmarka Pioneren Dec 2017 - Ole Hem 2 1400x933
Lykteturen i Pioneren frister til gjentakelse, men initiativtakerne venter ikke helt til neste jul med flere fellesturer. Foto: Ole Hem

Lykteturen i Pioneren frister til gjentakelse, men initiativtakerne venter ikke helt til neste jul med flere fellesturer. Foto: Ole Hem