– Flere har sagt at stiene rundt Stryn og Folven camping er blant de flotteste de har syklet. Himalayastien, som tidligere er omtalt i Fri Flyt, har skapt en del entusiasme. Stryn er unik, her har naturen selv laget den perfekte ramme. Det finnes et stort nett av stier, også rundt selve Folven innerst i Hjelledalen. Vi stiller med kjentmenn under festivalen, og lager en intim ramme rundt det hele med felles aktiviteter og måltider. Vi har plass til bare 40 personer så dette blir en eksklusiv festival, sier Tommy Aslaksen.

Fred Syversen, som kjøpte seg inn i Folven camping i vår, har tidligere sagt at stisykling er sentralt for Folven for å forlenge sesongen og gjøre Folven attraktivt for mer enn bare de som kjører ski på Strynefjellet om sommeren.

Annonse

LES OGSÅ: Folven overlever

– Det skjer mye sykkel-greier på Stryn for tiden. Destinasjon Nordfjord og Stryn jobber med et stisykkelprosjekt, og vi på Folven Camping har jobbet med utbygging og rekognosering av stinettet rundt campingplassen. Vi jobber også med mulighetene for dirt- og bmx-park ved Folven. I tillegg bygges det utforløype ved Fosnes av lokale gutter, forteller Aslaksen.

Han er bas for selve festivalen, og Fred Syversen holder i trådene på Folven. Syversen skal også shuttle noen utforstier i Stryn for de som har tunge nedoversykler. 

Stisykkelfestivalen koster 300 kroner per dag, og det er inkludert frokost, lunsj og middag.

Mer info om festivalen finner du her!