Stryn har fått egen sti-festival

Suksess i Himalaya-terreng.

Sist oppdatert: 30. september 2013 kl 00.00
KNUT PÅ TUR, ALDRI SUR: Knut Myking har alltid smilet på lur inne i skjegget sitt, særlig når han sykler smalsti hjemme i Ål. Foto: Vegard Breie
KNUT PÅ TUR, ALDRI SUR: Knut Myking har alltid smilet på lur inne i skjegget sitt, særlig når han sykler smalsti hjemme i Ål. Foto: Vegard Breie
Lesetid: 2 minutter

Tekst: Hans Kristian Krogh-Hanssen

Folven sykkelfestival ble arrangert for første gang denne helga. Med 35 deltagere og seks guider var festiavalen så godt som fulltegnet. Verter var festivalsjef Tommy Aslaksen fra Hemsedal sammen med eier av Folven camping, Fred Syversen.

 Premieretur

Lørdag ble det premieretur hele veien ned fra Skjeringsdalen på Strynefjellet og til Oppstrynvannet via nylaget sti på Skora-siden. Hele strekket har fått navnet Himalayastien av festivalsjef Aslaksen.

- Her sykler man på gammel og smal ferdselsveg med 300 høydemeter juv langs stien og høye fjell på begge sider. Dette er en opplevelsestur, da kvaliteten på stien varierer. Det blir likevel uviktig i en så spektakulær natur, og helt glemt når man kommer til den siste herlige flyten ned til Jøl bru. Der møter man turkis vann omkranset av breer, spisse fjell og strender, sier Aslaksen.

Utforterreng

Søndag syklet to grupper på Holvannet ned til Stryn sentrum. Dette er en paralelltur til «Gryta», som lokal stikonge Halvar Avdem også kjørte på lørdag. Tur passet fint for slitne kropper da 400 av de 700 høyde meterne ble tatt med bil. Det er en lang sykkeltur med flere platåer og ryggsykling.

De seks som hadde møtt opp med utforsykkel fikk også varierte opplevelser med turer i Erdalen, Segestad og Videdalen. Sistnevnte har et stort potensiale for nettopp utfor.

 Neste år blir det Sticamp 9-11 mai, helgen før Toppturfestivalen. Det blir utvidelse av Sykkelfestivalen til neste høst med mer utfor, flere turer og dirt og pumptrack.

 Kari-Ann Kaspersen sto for bevertning og service under helgas arrangement på Folven.

 - Det er viktig for festivalen med kos både før og etter turer, og alle deltagerne hang sammen både til frokost, middag og video/bildereferat på kvelden, sier Aslaksen.

Rekognosering

Det skjer mye rundt sykkel på Stryn for tiden. Destinasjon Nordfjord og Stryn jobber med et stisykkelprosjekt sammen med Halvar Avdem. Folket på folven Camping har jobbet med utbygging og rekognosering av stinettet rundt campingen. Det jobbes også med mulighetene for dirt- og bmxpark ved Folven. I tillegg bygges det utforløype ved Fosnes av lokale entusiaster. 

 

 

Publisert 30. september 2013 kl 00.00
Sist oppdatert 30. september 2013 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen