Stifest i Stryn

Femti syklister fikk prøve seg både høyt og lavt sist helg under Strynefestivalen. Stiguide Tommy Aslaksen tror det fortsatt finnes mye uoppdaget stigull i Stryn.

Sist oppdatert: 20. juni 2014 kl 00.00
VERDENSKLASSE: Både stier og naturomgivelser stod til glanskarakter under Strynefestivalen sist helg.
VERDENSKLASSE: Både stier og naturomgivelser stod til glanskarakter under Strynefestivalen sist helg.
Lesetid: 3 minutter

Strynefestivalen leverte fantastiske dager på sti og snø i et av verdens flotteste naturområder.300 festivalpass ble revet bort, og bomser og høkkere fra nært og fjernt fylte Folven Camping til noe gjenkjennelig fra svunnen tid. Noen husker glansdagene, men det er mange år siden campingplassen har huset like mange mennesker under Pinsehelga.Stråhatt og Sanuk-tøfler, ekspedisjonstelt og hjemmesnekra bobiler, Folven beskriver subkultur bedre enn noe annet. Miljøet rundt sommerskisenteret på Strynefjellet trekker aktive og pensjonerte ski- og brettkjørere tilbake år etter år. Med Strynefestivalen ønsker festivalsjefen og eierne av campingen å bygge videre på det eksisterende ved nye aktivitetstilbud. Under festivalen kunne deltakerne prøve stisykling, skikjøring, klatring og padling i et av verdens fineste naturområder. Gratis utlån av sykler og skiutstyr gjorde at tomhendte tilreisende fikk prøve seg på det de måtte ønske.Tommy Aslaksen arrangerte stisykkelfestival på Folven i fjor høst, og hemsedølen regnes etter hvert som kjentmann i området. Som guide for de spenningssøkende festivaldeltakerne er han svært fornøyd med festivalen. 

Les også: 10 steder du bør klatre i sommer

SE FILMEN TIL ASLAKSEN FRA ÅRETS FESTIVAL HER

- Alle tilbakemeldingene vi har fått har vært positive. Mulighetene i området er store, og stinettet blir bedre og bedre. Vi har vært her flere ganger før, og tilbrakt de siste dagene her for å sjekke ut området. Vi var flere guider fordelt på fire grupper, og etter opptelling lørdag morgen var vi nesten 50 syklister på tur. Vi er utrolig fornøyde med et så godt oppmøte allerede første året festivalen arrangeres, forteller AslaksenAslaksen tok med seg de mest erfarne gutta og jentene på den mest krevende ruten opp Erdalen mot brekanten på Erdalsbreen. Stein og sva supplerte høye fjell og fjorder til en vanvittig flott, men krevende tur. Vakre Strynefjell badet i sol, og temperaturen lå godt over 20 grader hele helgen. Mens skiløperne valgte råtten sommersnø på breen, tilbrakte syklistene dagene på knusktørre stier nærmere fjorden.Nærmere Stryn sentrum kunne fjellene by på raskere singletracks gjennom idylliske setervoller- og grender. Den lokale dugnadsånden er stor, og på sikt planlegges det stibyggerkurs gjennom NOTS, slik vi har sett i Østmarka i Oslo. Selv med et og annet forbedringspotensial til neste år, vil Strynefestivalen være et av de store høydepunktene blant de aktive festivalene sommeren 2014. Neste år oppfordres alle til å pakke bilen med det en måtte ønske, og sette kursen mot den evigunge campingplassen innerst i Hjelledalen.

 

Bildegalleri på Facebook finner du HER

Les også: Ny sjef i Varingskollen

Les også: Nyheter og artikler om klatring

Publisert 11. juni 2014 kl 00.00
Sist oppdatert 20. juni 2014 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen