Sjurvarden og Melen

Parkeringen ved skytebanen nord-øst for Sjurvarden

Sist oppdatert 8. juli 2012 kl 00.00

HVOR?

  • Kommune: Fræna
  • Lengde: 10-20 km
  • Tidsbruk: 4-5 timer
  • Vanskelighetsgrad: 3. middels krevende

Slik kommer du dit

Fra Farstad: kjør videre på fv. 663, skytebanen er skiltet opp til høyre etter at du kommer til Skotten.Fra Averøy eller Eide: sving inn på fv. 663 ved Groravika. Skiltet opp til skytebanen til venstre før du komemr til Skotten.

Endepunkt

Samme som start

Terreng

Begynner på bratt traktorveg med mye stein. Når du kommer over tregrensa er det sti og høyfjellsterreng som er lett å sykle. Turen ned Rødalen er krevende i begynnelsen, men flott på slutten.

Rutebeskrivelse

Parker bilen på parkeringen ved skytebanen nord-vest for Sjursvarden.Deretter bærer det oppover mot Skottenvatnet på traktorvegen. Her er det bratt og steinete så det enkleste er å trille sykkelen. Når du kommer opp til vannet så ser du ryggen man skal følge på venstre side av vannet. Følg stien oppover og nyt utsikten i det du kommer opp på ryggen!Når du har passert den luftige ryggen så har du Melen på din venstre hånd og Sjursvarden høyre side. Ytterst til høyre ligger Stemshesten (det står feil navn på gule siders kart!). Hele platået er flott å sykle på, men det er ok om man prøver å holde seg til stiene (i hvertfall når det er vått).På GPS sporet ser du at jeg valgte Sjurvarden først for så å dra opp på Melen. NYDELIGE nedkjøringer får du uansett, i tillegg til en fantastisk utsikt.Ned igjen kan man enten følge samme vei som du kom opp eller så kan man sykle ned Rødalen. Begynnelsen av stien ned Rødalen er steinete, men mot slutten blir det herlig skogssti.Vel nede er det bare å tråkke seg tilbake til bilen (ca. 1 mil på asfalt) og glede seg til neste tur!

GPS

Tips

Sykkelteknisk er det ikke en vanskelig tur, men ettersom det er bratt så bør en enten beregne god tid eller være i god form. Godt tur!

Publisert 5. juli 2012 kl 00.00
Sist oppdatert 8. juli 2012 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen