HVOR?
  • Kommune: Molde
  • Lengde: 0-10 km
  • Tidsbruk: 2-3 timer
  • Vanskelighetsgrad: 4. krevende

Slik kommer du dit

Fra Molde: kjør mot Skaret, ta av ved skistadioen og parker ved bommen. Derfra sykler du inn ved bommen og mot Kordalen til Kordalssetra så inn til Elsåssetra. Stien begynner her og går rett opp til høyre etter at du har krysset elven.

Endepunkt

Samme som start.

Terreng

Stien kan man dele i tre etter hvert som man beveger seg oppover:1: i barskogen er det bratt, men det er duket for en rask og artig avsluttning på en herlig tur!2: Løvskogen: Endel knot og mye stein. Turens vanskelige parti.3. Høyfjellet: her kan du sykle både opp og ned. Nydelig høyfjellsti med god flyt!Ca fordeling: 1/4 barskog, 1/4 løvskog og 2/4 høyfjell.

Rutebeskrivelse

Turen begynner inn over grusveien til seterne før du begynner klatringen. Det er i første halvdel av turen at høydemeterne forseres.Når du kommer opp på fjellet er det bare å begynne å trø. Du ser noen varder mot toppen, men selve toppen ligger bak kanten (som da du var liten og trodde at du snart var på toppen/fremme). Stien er merket med varder, men ganske lett å følge.På toppen er det bare å ta på knebeskytterne og glede seg til turen ned.Fantastisk artig tur som man fint kan sykle selv om ferdighetene er på lavt nivå. Steinpartiene i løvskogen kan man gå ned og uansett ha fått en flott tur i barskogen og på høyfjellet.Turen er også beskrevet i Turbok for molde og omegn.

GPS