HVOR?
  • Kommune: Kristiansand
  • Lengde: ikke angitt
  • Tidsbruk: ikke angitt
  • Vanskelighetsgrad: 6. ikke angitt

Slik kommer du dit

Fra høyskoleområdet følger du veien mot Jegersbergvannet, passerer dette og fortsetter til veien tar slutt. Ta til venstre ved parkeringsplassen, stien er skiltet og begynner opp svabergene mellom standplass og skyttergrava.

Endepunkt

Postveien ved Grostøl

Terreng

Bæring opp til den omvendte båt må påregnes, se gjerne egen rutebeskrivelse. Kupert og dels trang sti, temmelig knøkkete fra Skråstadvarden og til Glattetrevann, en del bæring. Derfra er det silkeføre. Ruta kan oppleves som strabasiøs.

Rutebeskrivelse

Bruk kart! Det er trangt og kupert på stien fra Skråstadvarden. Fram dit er det en del opp og ned, men godt beferda sti. Det går to stier til vestenden av Glattetrevann, jeg har bare prøvd den østligste, som kommer inn mot vannet på en gammel steinete skogsbilvei. Ta første vei til høyre etter at vannet er passert. Skogsbilvei. Følg kartet mot Skau-skau. En ubeferda skogsvei tar bratt opp mot høyre et stykke etter et vann. Nå er du ikke langt fra Skau-skau. Stien dit tar av til høyre fra denne veien, like før en bratt bakke som ender på en myr uten sti. Følg dalen mot nord. Du når parkeringsplassen ved Skau-skau, og skilting ned mot Mosby. Ikke dra dit, for nå har du mye moro foran deg. Dra langs sørsiden til enden av Sagevann, ta til høyre opp mot den gamle hytta, passér den på høyre side. Dette er stien mot Grostøl. Knallfin! Silkeføre. Du skal krysse en bekk/kanal ved et os. Det kan være dypt vann her, og vading må påregnes. Å kaste sykkelen over og vade etter frarådes.... Etter noen hundre meter når du Grostøl og kan harve tilbake på postveien, til høyre.

Tips

Lokale turkart er gode! Denne ruta kan med fordel hektes på ruta Jegersberg - Holmenkollen fordi den passerer nær skytebanen. Ruta kan ses i sammenheng med ruta jeg har kalt "Den omvendte båt."