Funkelia

Korsveien

Sist oppdatert 23. november 2002 kl 00.00

HVOR?

  • Kommune: Kongsberg
  • Lengde: ikke angitt
  • Tidsbruk: ikke angitt
  • Vanskelighetsgrad: 6. ikke angitt

Slik kommer du dit

Følg skiltene til Kongsberg Skisenter, Korsveien går derfra og snor seg opp til Haus Sachsen på toppen.

Endepunkt

Flere stier i området, og dermed flere endestasjoner. Se sti-kartet!

Terreng

Her beskrives en grusvei som går opp gjennom lia. Den stiger 430 høydemeter i løpet av sine 11,5 kilometer. Med denne veien som utgangspunkt kan du stikke inn på stier i flere vanskelighetsgrader. Korsveien

Rutebeskrivelse

Korsveien er den store klassikeren blant terrengsykkelfolket på Kongsberg. Ikke spesielt lang, ikke spesielt krevende, men desto mer hyggelig.

Korsveien er også bindeleddet til alle de 9 andre rutene som er beskrevet på min egen side. Følg linken under «tips» for mer detaljer til hver enkelt sti.

Etter å ha fulgt skiltene opp til Kongsberg Skisenter kommer du opp til starten på selve Korsveien. Den snor seg opp Funkelia i en stor S-form til den ender på Haus Sachsen 430 meter over byen.

Men før du er oppe, har du passert flere korte stigninger, et titalls «bunnløse» gruvehull, mange hundre år gamle steintipper - og en noe yngre skiheis. Men ikke minst mye idyllisk natur.

Den store testen, som skiller de tøffe og de som er enda tøffere er de siste hundre meterne opp til Korset. Her er det bratt og løst. Og veldig slitsomt. Men belønningen står i stil.

Oppe ved Korset har man nydelig utsikt over byen og omegnen.Herfra forlater du lia som vender mot byen og sykler videre innover skogen de siste kilometerne opp til Haus Sachsen. Ikke helt flatt her heller, men langt mer behagelig enn de verste stigningene nede i lia.

Tips

Mer informasjon finner du her:

http://home.online.no/~hripel/sykkel/ruter/funkelia.htm

Publisert 23. november 2002 kl 00.00
Sist oppdatert 23. november 2002 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen