– Borte er dagene hvor ferie innebar at man dro på ferie for å sitte rundt et basseng å drikke champagne og øl. Det er jo ikke å leve livet, det er å dø. Hvor kjedelig er ikke det? Men jeg tror vi har en rekke mennesker nå, hvor friluftsliv er så viktig for dem, hvordan de lever, og hvordan de vil leve i framtiden.

Det sier stibyggerlegenden Glen Jacobs i World Trail i en ny dokumentar som er sluppet om han, laget av Specialized.

Blant annet forteller destinasjonsutvikler på Høgevarde, Harald Haaland, om de første møtene med Jacobs. Der hadde han fortalt til Jacobs at området var fint, men ikke spektakulært, ettersom han regnet med Jacobs hadde sett bilder av vestnorske fjorder og fjell før han kom til Norge.

– Etter at vi hadde kikket på området i en uke sa han til meg: «Du tar feil. Det er spektakulært her.»

I 2019 bestemte Høgevarde seg for å satse hardt på stisykling, og har de siste årene bygget mye sti. Totalt skal man bruke over 100 millioner på stibygging.

Dette arbeidet ledes av Glen Jacobs, som er eier av stibyggerselskapet World Trails.

Det er Specializeds Youtube-serie «Soil Searching» som har viet en hel episode til Jacobs og hans arbeid, når han og teamet bygger stier på Høgevarde.

Jacobs har vært en pioner innenfor stibygging, og ble i 2015 innlemmet i MTB Hall of Fame for sitt arbeid.

Australieren har spilt en stor rolle i å løfte frem terrengsykling og stisykling, og startet i 2004 World Trail, som siden har bygget stier verden over.

Jacobs har siden 2019 ledet arbeidet på Høgevarde. I år skal det bygges 25 kilometer med sti på Høgevarde, med Jacobs i spissen for et team på 14 personer fra World Trail, og i tillegg stiller Høgevarde med åtte til ti personer.

I minidokumentaren brukes det noen minutter på å fortelle Jacobs' historie innenfor sporten, før man ser på arbeidet som gjøres på Høgevarde.

Minidokumentaren kan du se på Youtube ved å klikke her.