Kongen av Syko

I anledning Fat Tire Festival i Hemsedal ble Kongen og Dronningen av Syko kåret, her er bildene.

Av: NULL
Sist oppdatert: 22. august 2011 kl 22.29
Dronningen av Syko : Susanne Beijer over roadgapet.Foto: Rasmus Werner
Dronningen av Syko : Susanne Beijer over roadgapet.Foto: Rasmus Werner
Lesetid: 2 minutter

I heisen ble det registrert omkring 70 solgte dagskort som er sesongrekord og Erik-løypa fikk sin première. Denne løypa går omtrent rett ned der stolheisen går opp og ble påbegynt av Erik Lundstrøm som tragisk omkom på Strynefjellet i våres. Forhåpentligvis blir det jobbet videre med denne løypa utover høsten for å utvide DH-tilbudet i Hemsedal Skisenter.

Utpå ettermiddagen var tidtakersystemet på plass og det var klart for Kongen og Dronningen av Syko. Martin Hjelseth har sammen med flere bygget denne løypa for hånd over flere år, og stilte selv til start. 15 potensielle konger og 5 dronninger skulle konkurrere ned 2,5 kilometer med grove forhold som gjorde sitt til at bremsefingrene slet. På topp tre kjørte alle gutta på Santa Cruz V10 og besto av følgende: Anders Skarstein (Star Motor), Martin Hjelseth og Jonas Olsson (MX-training). Av jentene var det Susanne Beijer med bakgrunn fra BMX som tok beste tid, bare 10 sekunder etter 4. mann av gutta, Pål Ottar Standal. Han hadde for øvrig et spektakulært tryn 0,5 meter fra startstreken som mangler sidestykke i moderne sykkelhistorie. Ingrid (Berntsen) Odongo kapret andreplassen foran Berit Hjelseth Loennecken på tredje.

Arrangørene ønsker også å takke samarbeidspartnerne for fine premiere til Kongen av Syko:Hemsedal Cafè, House of Hygge, MX-Training, Star Motor, Skandinavisk Høyfjellsutstyr og Dr.Zipe.

På Fuglehaugen MX-bane mellom Hemsedal og Gol var det også 10-15 utøvere som herjet både lørdag og søndag.

Festen på Hemsedal Cafè utover kvelden var lagt sammen med ride- og westernweekenden og det var en salig blanding av sykkelfolk og cowboys’ og –girls som marinerte seg til tonene fra DJ Thomas Giebelhausen. Han fulgte opp parodifiguren på seg selv, DJ Dan, og lekte seg med mikrofonen mellom og på sangene med god kok på dansegulvet.

Publisert 22. august 2011 kl 00.00
Sist oppdatert 22. august 2011 kl 22.29
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen