Hemsedal er for de fleste et populært vintersportsted som er litt utenfor radaren på sommerstid. Men både sommeren og høsten er fantastisk i Hyggedalen, ikke minst med tanke på sykling.

Skisenteret har flere DH-løyper tilrettelagt med doseringer, hopp, trekonstruksjoner og naturlige hindringer. Heisen går hver dag om sommeren med egne sykkelstativ og høyfjellet har flere fine stiturer på menyen.

Helgen 19-21/8 sparkes det igang en festival som legger til rette for både oppover, bortover og nedoversykling. Det vil bli guidet tur på lørdag fra Lykkjastølen og opp på fjellet på en sti som nylig er gjennomgått og frisert. (se video lenger ned)

Heisen går hele dagen, og man rekker også et par timer i heisen etter stituren. Tre DH sykler med heiskort står også gratis til disposisjon for de som vil prøve DH sykling. Instruksjon er også tilgjengelig med Jonas fra MX-training.com. På ettermiddagen vil konkurransen Kongen og Dronningen av Syko bli arrangert hvor en aggressiv løype fra toppen av anlegget skal gjøres unna så fort som mulig. Her duger ikke stisykkel..

Innkvartering kan enten gjøres gratis utenfor Hemsedal Alpin Lodge med telt (dusj/do tilgjengelig) eller til hyggelige 500,- på Hemsedal Cafè i sentrum. Her vil det også bli afterbike på lørdag hvor den originale DJ Dan / DJ Thomas Giebelhausen vil snurre skiver utover kvelden.

Programmet for helgen kan lastes ned på PDF her:

Fat Tire Festival steg for steg.:

Facebook gruppa : Hemsedal Fat Tire Festival

Teaser video:

Hemsedal Fat Tire Festival 2011 from Are Tallak on Vimeo