Scarborough Fair

På toppen av Bualie hyttefelt

Sist oppdatert: 26. september 2009 kl 00.00
Scarborough Fair
Scarborough Fair

HVOR?

  • Kommune: Gol - Golsfjellet
  • Lengde: ikke angitt
  • Tidsbruk: ikke angitt
  • Vanskelighetsgrad: 6. ikke angitt

Slik kommer du dit

Parker på Ørterstølen, kom deg i retning Oset og ta grusvei inn til venstre etter 2-300 m. Klatre til stien/slalomløypa begynner.

Endepunkt

Rundtur

Terreng

Denne er egentlig "gammelt nytt" og er en delvis en kombo av tidligere stiguider dog med en ny link som gjør dette til en lang og knall stitur(med et par km grus og kjerrevei.....bare klatring så det gjør ikke no) over store deler av Golsfjellet. Stiene flyter fint, men du bør ha litt grov maskin og store klissete dekk for maks moro.

Rutebeskrivelse

Parker gjerne på Ørterstølen, (Hemsedølinger dere kan starte på vestsiden..... i Lauvsetkrysset)Sykle opp nevnete hyttefelt og opp stien til Ørterhøvda drapå nedover/bortover til du kommer til en skiløype (merket med svære staur) dra ned til høyre her og ned sti til høyre igjen etter 100 m mot Appelsintreet, fin kjøring nedover mot nevnte tre. Ta til venstre på kjerrevei når du er nede ved treet. Bort noen hundre meter og skrått til høyre i stidele mot Golsfjellet Fjellstue, nå er det bare å følge stien ned mot ei lita bru og holde venstre etter denne, fin flyt en km eller så og du kommer opp på grusvei, ta til høyre her og følg denne rundt sving, når gjerdet på høyre hånd slutter(200-300m) skal du se etter sti ned til høyre.Fin sti ned mot Golsfjellet Fjellstue, ut på liten grusvei, hold venstre, til venstre igjen på større grusvei. Nå venter litt klatring før du er oppe på Lauvset. Til venstre rett etter Lauvsetkrysset bort ca 100 m og inn på kjerrevei (dette er der du hadde havna om du ikke hadde tatt av kjerreveien etter Appelsintreet)Nå venter litt klatring før du er oppe på fjellet igjen.Følg kjerrevei helt til topps, stien du skal inn på nå går inn til høyre 100 m før du kommer til stort kryss med vinterskilting, og leder deg opp i retning Flæin. Det er merket med nr 155.Stien nå er smal og ganske steinete, men absolutt syklbar inntil den begynner stigningen, nå gjenstår 10 min skyving så kommer du til først ett kryss her holder du venstre, så rett etter dette ett kryss til hold venstre/rett frem her. Etter ca 50 m åpner stien seg igjen og nå får du fin sti lenge. Etter ca 2 km kommer du til stort kryss (vinter) kjør rett på og fortsett i retning Storefjell på smud vare. Hvis usikker i kryss bare kjør rett på til du er ved foten av Storefjell(baksiden) opp på toppen og ta sti som går på venstresiden av bakken ned til hotellet (se opp for pensjonister på tur).Når du nesten er nede ta sti ned til høyre mot noen lavvoer og ut på grusvei ned til heishuset og opp i retning Gullknapp. etter ca 10 min skyving er du oppe på høyden og fiiiin sti venter i retning Langhovda, ned til høyre fra Langhovda over bekk og liten kneik, hold venstre i kryss og du kommer etter kort tid ut på grusvei hvor du holder venstre. Nå venter transportstrekke på sykkelsti tilbake til hotellet. Når du er fremme ved hotellet nå så kommer du ut litt nedenfor du skal opp på baksiden av hotellet igjen og opp til noen store lavvoer og oppbevaringsplass for hotellet.Ikke ta første til høyre nå, dra heller hakket lengre inn og ta ryggen til høyre, så får du en fiiiin liten stisnutt før du er nede ved kamben hotell og videre ned til stor grusvei hvor du tar til venstre og kommer deg opp til bilen.

Tips

golinfo.no

Publisert 26. september 2009 kl 00.00
Sist oppdatert 26. september 2009 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen