I Arendal er det sykling i massevis!

Jan Fasting er entreprenøren bak sykkelhotellet "Canvas Hotel", langt inne i Telemarks skoger.

Jan er ivrig syklist og fikk med seg lokale krefter på å lage den perfekte sti tilrettelagt for sykkelmoro. Prosjektet ble støttet av Gjensidige-stiftelsen, og navnet "Tungvekteren" er inspirert av vekteren i forsikringsselskapets logo.

Da Tungvekteren stod ferdig i 2013 hadde lokale syklister laget sitt eget lekeland, mens entusiaster over hele landet hadde fått et nytt reisemål og en inspirasjonskilde for egne prosjekter. 

Syklingen

Tungvekteren er en åtte kilometer lang runde som kan sykles i begge retninger. Det går også stier på kryss og tvers som gjør at du kan lage din variant. Stisyklingen er svært variert og morsom, samtidig som vanskelighetsgraden er moderat og mestringsfølelselsen bortimot garantert. Her er ingen klatringer for bratte, og alle doseringer er perfekte.

Arendal har også en del andre muligheter som ikke er beskrevet i boka. Sjekk ut Åsbieskogen, som ligger på andre siden av byen eller Hove, hvis du vil ha enklere og mindre kupert terreng.

Oversiktskart over Arendal med inntegnet rute. Fra Stisykling i Norge.
Oversiktskart over Arendal med inntegnet rute. Fra Stisykling i Norge.

Sykkelmiljøet

De lokale stisykkelentusiastene er organisert i klubben Arendal Singletrack, som offisielt står bak Tungvekteren. Her finner du de ivrigste dugnadsfolkene og stisyklistene.  Ellers har Tungvekteren mange tilreisende syklister fra hele landet på besøk.

Lokalt stivett

Siden dette er en sti tilrettelagt av- og for syklister, er konfliktene fraværende. Det er mange gående som bruker stien også, men de er glade for å få «låne» stien.

I Terrengskolen gir Aslak Mørstad deg en innføring i de 10 stivettreglene.

Sykkelbutikker 

Skal du fikse sykkelen, er Sykkelsport i Arendal sentrum eller Brekke Sport på Stoa gode alternativer. 

Mer info: Arendal Singletrack på Facebook og www.arendalsingletrack.com