Vårslipp i Tungvekteren utenfor Arendal

Arendals stisykkelperle, Tungvekteren, står arena for en liten sykkelfestival i slutten april. Årets første?

Sist oppdatert: 15. april 2015 kl 22.21
stisykling arendal tungvekteren tungvektern
STISYKLING I ARENDAL: Tilrettelagt sti: Stier bygget av syklister, de er noe for seg selv. Foto: Kristoffer H. Kippernes
Lesetid: 2 minutter

Tungvekteren bør ikke være ukjent for stisyklister i Norge. For de i Sør-Norge bør besøkstiden ha vært kjent noen ganger allerede, og stinettverket utenfor Arendal noe man smiler av under tilbakeblikk.

For deg som ikke forstår hva vi snakker om, er følgende kanskje en glimrende mulighet til å oppleve landets første store stisykkelsatsing, som siden forrige sesong har blitt løftet ytterligere. 

unnamed-2
unnamed-2

Flyt: Håndterlige hopp og svinger gir flyt i bøtter og spann. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Arendal Singletrack, en dedikert stisykkelklubb, arrangerer nemlig LowCamp, en stifestival med tak på femti deltakere.

Programmet er enkelt, men legger opp til morro for alle, med flere guidede gruppeturer med forskjellig fokus, samt stibyggekurs for de som ser samfunnsnytte i terrengsykling. Med erfaring ikke bare fra byggingen av den eminente Tungvekteren, men også driften av Canvas Hotel, bør gjestfriheten være i høysetet. 

unnamed-3
unnamed-3

Tilrettelagt: Det er aldri tvil om at du er på tur i skogen, doserte svinger til tross. 

Vi tok en prat med Bo Andre Longum, en av initiativtagerne: 

– Hvem er denne campen for?

- Alle som liker stisykling. Og siden vi har lagt opp til sykling i Tungvekteren, stibygging, camping på et jorde, hjortesuppe til middag og live trubadurmusikk på kvelden er det jo en fordel hvis deltakerne liker noe av dette.

– Hvordan foregår overnattingen? Festivalstil med telt?

- Folk kan i utgangspunktet overnatte i eget telt, egen bobil eller liknende på anvist område.  

– Er det noen nyheter av stier i Tungvekteren?

- Det er masse nye stier som har kommet de 2 siste årene, også noen som er helt nye i år. Under åpningen i 2013 hadde vi en hovedrunde på cirka åtte kilometer. Nå er stinettverket oppe i en 15-16 kilometer. I tillegg er det flere andre turstier vi kan sykle på hvis folk ønsker det.

- Stiene "Halv fire," som er en liten flyt-utfor-hoppe-trikse-snutt, og "Diagonalen," som er en sti hvor et par kilometer kobler nettverket sammen på en ny måte er verdt å nevne. "Halv fire" fikk navnet fordi Steinar hele tiden gikk og maste om at han måtte være hjemme før halv fire den dagen vi startet opp arbeidet der.

- Ellers legger vi opp til en slags stibyggerskole med Jan Fasting og Ralph Berli, som representerer ikke-akademikerne i klubben, hvor vi skal lage en liten stisnutt som vi muligens vil kalle LOWCAMP2015.

 

Publisert 16. april 2015 kl 07.54
Sist oppdatert 15. april 2015 kl 22.21
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen