Åpner Oktoberfest med hodelykttur i Tungvekteren.

Arendals Singletrack inviterer til Oktoberfest, der hodelykttur på refleksmerket løype i Tungvekteren er første post.

Sist oppdatert: 28. september 2016 kl 07.00
Her blir det hodelykttur under Oktoberfest. Løypa merkes med refleks og hvitmaling, hopp og sprett er frivillig. Foto: Thomas Brynjulf Svendsen
Her blir det hodelykttur under Oktoberfest. Løypa merkes med refleks og hvitmaling, hopp og sprett er frivillig. Foto: Thomas Brynjulf Svendsen
Lesetid: 3 minutter

Det er første gang Arendal Singletrack arrangerer organisert hodelykttur i Tungvekteren, men de er overbevist om det kommer til å bli en spennende opplevelse.

– Løypa er merket tett med reflekser og hvitmaling, så du ser stien bedre i mørket enn i dagslys, sier Jan Fasting, som er en av ildsjelene bak stifestivalen, som går 14. til 16. oktober.

Lav terskel – høy stemning
Konseptet for Oktoberfest er mange turer, bra guiding i små grupper og mye sosialt.

– Det skal være lav terskel, så hele helga koster 400 kroner, som inkluderer camp og all guiding hele helga, samt villmarksspa og konsert med Keith Austin på lørdag kveld. Vi stiller med varme griller, og så får folk ha med seg mat sjøl. Men det er jo Oktoberfest, og grunneieren stiller med smaksprøver på eget brygget øl, sier han, og legger til at Austin har spilt både i Royal Albert Hall og Philadelphia Stadium.

– Han er kanskje en av de 30 beste gitaristene i verden, og har spilt med bandet Doctor Hook, sier Fasting.

– Oktoberfesten er åpen for alle. Vi har ingen øvre eller nedre aldersgrense, men Tungvekteren er en relativt teknisk sti. Da vi bygget Tungvekteren var vårt mantra at "her skal vi ikke ha det gøy med hardtail," så det blir nok litt humpete om du er fersk og har en stiv sykkel, sier han.

Saken fortsetter under

Tungvekteren 1 - Thomas Svendsen 1400x933
Arrangøren stiller med varme griller, og deltakerne tar med seg egen mat. Ellers er alt for helga inkludert i deltakeravgiften, fra turer og kurs til konsert og villmarksspa. Foto: Thomas Brynjulf Svendsen

Arrangøren stiller med varme griller, og deltakerne tar med seg egen mat. Ellers er alt for helga inkludert i deltakeravgiften, fra turer og kurs til konsert og villmarksspa. Foto: Thomas Brynjulf Svendsen

Les også: Innertier på Ål 

Solide kurs og turer
Selv om campen legger opp til at folk kan gjøre de turene de har lyst til og forme helga som de ønsker, er det noen fastlagte punkter på programmet i form av kurs og gruppeturer.

Blant annet vil Hilde Strædet, som er norgesmester i utfor og en av landets beste endurosyklister, holde stikurs for jenter med fokus på teknikk. Thomas Svendsen har fotokurs og ellers blir det ulike turer på alle nivåer.

– Vi prøver egentlig å ikke lage så mye fast program for helga, men heller invitere folk til å ha det hyggelig i lag. Vi legger opp til mange turer, mange guider og små grupper, sier Fasting.

Saken fortsetter under

Foto: Thomas Brynjulf Svendsen

Se også: Stipatruljen – Landets råeste sykkeldestinasjon 

Utvider sesongen
Timingen er heller ikke tilfeldig. Utover i oktober begynner det å bli snuskete sykkelforhold mange steder i landet, men i Arendal er det sjelden snø i skogen før etter jul.

– Vi hadde en stifest i Tungvekteren på våren i forfjor, men oppdaget at det krasjet med veldig mye annet. Derfor la vi stifesten i år til oktober, og håper det kan bli en slags sesongavslutning for folk. I oktober er det fortsatt fint å sykle her mens det ikke er så fint mange andre steder, sier Fasting, som håper mange tar turen.

– Vi har ikke noe tak på hvor mange som kan delta. Vi har god plass. Og Visit Norway har rangert stisystemet vårt som ett av de fem beste i Norge, sier han.

Stiprosjektene i Tungvekteren er bygget med støtte fra Gjensidigestiftelsen og første spadetak ble satt i 2010. Siden da har det blitt over 20 kilometer sti, og Fasting håper på mer.

– Jeg håper vi aldri blir ferdige. Det er jo nesten like gøy å bygge sti som å sykle, sier han.

Mer om Oktoberfest i Tungvekteren på arrangementets Facebook-side   

Foto: Thomas Brynjulf Svendsen

Publisert 28. september 2016 kl 07.00
Sist oppdatert 28. september 2016 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen