Mye nytt på årets Huckfest

Festivalen i Hallingdal byr på klunker ritt, Huckshoot i nytt format, ny versjon av Fest series, og en rekke nye turer og stier.

Sist oppdatert: 14. juli 2017 kl 07.00
Makken og FEST Series er tilbake på Hillbilly Huckfest, men det blir også mange nye innslag. Billetter er fortsatt tilgjengelig. Foto: Snorre Veggan
Makken og FEST Series er tilbake på Hillbilly Huckfest, men det blir også mange nye innslag. Billetter er fortsatt tilgjengelig. Foto: Snorre Veggan
Lesetid: 3 minutter

Sykkelfestivalen i Ål arrangeres fra 27. til 30. juli og frister med en rikholdig turmeny servert av lommekjente guider, et helt nytt klunker ritt som tar over for endurorittet de har kjørt de tre siste åra, ny runde med FEST serien til Makken og kompisene, og Huckshoot med levende bilder i fokus.

Det er fortsatt festivalbilletter igjen, men nå tynnes utvalget fort.

– Vi har stor pågang i nettbutikken vår om dagen, men det er fortsatt mulig å sikre seg de ulike festivalbillettene, sier festivalsjef Magnus Tveito.

Saken fortsetter under

Huckfest stisykling - Thomas B Svendsen 1200x800
Traktorshuttling er ett av tilbudene på sykkelprogrammet under Hillbilly Huckfest. Foto: Thomas B. Svendsen

Traktorshuttling er ett av tilbudene på sykkelprogrammet under Hillbilly Huckfest. Foto: Thomas B. Svendsen

Se bildebonanza fra 2016 

Nye turer og stier
– Sammen med guidesjef Ådne Kvammen har vi jobbet mye med å finjustere årets turprogram slik at deltagerne skal få en best mulig opplevelse på sykkelen denne helgen, sier Tveito, som jobber hardt for å strigle løypene til høkkfesten.

– Det jobbes i disse dager med å freshe opp eksisterende stier og bygge nye til årets festival.

Se film fra Skurvehovda, som er en av årets turer 

Skurvehovda + Lett på tå from Hillbilly Huckfest on Vimeo.

Lanserer klunker race
Tveito er også spent på det nye sykkelrittet Hillbilly Klunker Race, som starter på toppen av Ål skisenter. Det kåres vinnere for beste doning, beste klesstil og beste tid. Når det gjelder sykkelutstyret, er det få regler, men Tveito er klar:

– Older is golder. Utstyret er helt opp til hver enkelt, men demping er fy-fy. Børst støvet av den gamle røver’n med bukkestyre og tre gir og heng deg på! Vi kjører selvfølgelig fellesstart.

Les også: Ingen Hillbilly enduro i 2017 

Oppdatert Huckshoot
I fjor var det Martin I. Dalen som vant Huckshoot, og han er tilbake i år for å forsvare seieren, selv om formatet er endret fra still til film.

– Hillbilly Huckshoot har i år levende bilder i fokus. Huckshoot er en konkurranse mellom profesjonelle filmfotografer som har 72 timer før festivalen starter til å produsere en sykkelfilm som har premiere åpningskvelden. Filmene vises på storskjerm, og vinneren stikker av med 15 000 kroner. Vi garanterer god kok på låven denne kvelden, sier Tveito.

Se fjorårets vinnerbidrag 

Martin I Dalen - Hillbilly Huckshoot 2016 from Hillbilly Huckfest on Vimeo.

Tradisjonelt
En festival må selvsagt fornye seg, som det er viktig å holde på gamle favorittinnslag og konsepter som definerer arrangementet.

Konserter, whip off konkurranse, og et bredt stisyklingprogram med alt fra jenteturer til langturer, fjellturer og nedover-baserte freeride turer er fortsatt faste programposter på Hillbilly Huckfest. Dessuten er Mads "Makken" Haugen tilbake med lørdagsgodt i flere varianter.

– Det ryktes om at "Makken" nok en gang har samlet en meget kompetent gjeng som skal rippe Fest Series løypa lørdag ettermiddag. Muligens får vi en god miks både med og uten motor. Det blir uansett spektakulært, sier Tveito, og legger til at den proffe MX-kjøreren Tyler Bereman har bekreftet sin ankomst.

Se filmen fra Makkes stunt ned Besseggen i fjor 

Dronefilmingen i nasjonalparken er gjort med tillatelse fra Nasjonalparkstyret for Jotunheimen og Utladalen og med dispensasjon fra nasjonalparkens verneforskrifter.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

Huckfest 2015 - Foto Thomas B Svendsen 1200x800
Hillbilly Huckfest byr også på konserter, i år med Turboneger som festivalens mest berømte innslag. Foto: Thomas B. Svendsen

Hillbilly Huckfest byr også på konserter, i år med Turboneger som festivalens mest berømte innslag. Foto: Thomas B. Svendsen

Publisert 14. juli 2017 kl 07.00
Sist oppdatert 14. juli 2017 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen